„Mamaliga boiereasca”, reteta unui maestru al bucatariei moldovenesti

by Ana Balan on Feb 19, 2017 General 925 Vizualizari

Ziarul Adevarul a publicat reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti.

Ingrediente necesare pentru 6 portii

• 3 cesti lapte dulce;

• 1 lingurita sare;

• 1 lingura unt;

• 1 ½ ceasca malai ( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu );

• 200 g branza telemea;

• 1 ceasca smantana.

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana începe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai în lapte. De indata ce laptele începe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut.Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu în aceeasi directie. Veti vedea mamaliga îngrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute, scrie ziarul Adevarul.

Sursa: stirilekanald.ro

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante