Cum să prepari acasă un balsam de rufe natural care înmiresmează hainele şi distruge acarienii

by Ana Balan on Feb 21, 2017 General 1499 Vizualizari

Tuturor ne plac hainele pufoase şi frumos mirositoare, însă, trebuie să ştim că balsamul de rufe este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim în casă. Acesta conţine neurotoxine, substanţe nocive pentru creier şi sistemul nervos.

Balsamul se menţine mult timp în ţesătura hainelor, prelungind contactul pielii cu substanţele toxice, ceea ce creşte riscul de afecţiune a sistemului nervos central, dureri de cap, ameţeli, iritaţii ale pielii şi ale tractului respirator, cancer pancreatic.

Din fericire, există o alternativă naturală la balsamul de rufe. Această soluţie se prepară din oţet sau bicarbonat, la care se adaugă câteva picături de ulei esenţial. Unele uleiuri sunt dezinfectante, antibacteriene şi antifungice. Acestea vă vor ajuta să menţineţi rufele curate.

Uleiul de arbore de ceai şi eucalipt au proprietăţi puternice de dezinfectare şi antifungice.

Uleiul esenţial de portocală distruge bacteriile de la nivelul pielii.

Uleiul de mentă are proprităţi antimicrobiene.

Pentru a prepara un balsaf de rufe natural aveţi nevoie de :

  • o ceaşcă de oţet sau bicarbonat de sodiu, 2-3 linguri
  • 10-15 picături de ulei esenţial

Alegeţi aromele după plac şi umpleţi compartimentul pentru balsam cu această soluţie.

Puteţi folosi uleiul de eucalipt, deoarece acesta distruge şi acarienii. Adăugaţi 25 de picături de ulei la ciclul de spălare.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!