10 motive pentru care te simți obosit tot timpul!Nu îl rata pe al 3-lea!

by Ana Balan on Apr 4, 2017 General 768 Vizualizari

Aproape orice boală, mai ales celCopye dureroase, te pot face sa te simti obosit/ă. Insă există 10 boli minore care iți pot da o stare de oboseala covașitoare. Le vom lista mai jos, in continuarea articolului.

1. Boala Celiacă.

Aceasta este un fel de intoleranță alimentară în care corpul reactionează negativ atunci cand consuma gluten, o substanță care se gasește in paine, prajituri si cereale. In Marea Britanie, 1 din 100 de oameni suferă de boala celiacă si 90% dintre acestia nu stiu ca suferă de aceasta condiție. In afară de oboseala, alte simptome ale bolii celiace sunt diareea,anemia si pierderea în greutate. Pentru a vedea dacă suferiți sau nu de boală celiacă, este recomandat să vă faceți un test de sange.

2. Anemia.

Una dintre cele mai frecvente boli care provoacă oboseala este anemia provocata de deficiența de fier. Anemia afectează 1 din 20 de bărbati si femeile care se află in faza de postmenopauză,insă poate aparea și in cazul celor care incă sunt la menstruație.

3. Sindromul oboselii cronice.

Aceasta boală poate dura și pană la 6 luni si, pe langă oboseală, poate avea și alte simptome cum ar fi durere in gat, durere musculară, durere de articulații sau dureri de cap.

4. Apneea in somn.

Este o condiție medicală ce presupune ingustarea sau chiar inchiderea căilor respiratorii in timpul somnului. Intrucat respirarea este afectată, apare sforăitul puternic si scăderea nivelului de oxigen din sange. Aceasta afectiune medicală este frecventa in special in cazul bărbatilor cu o greutate peste normal. Fumatul si consumul de alcool inrautatesc aceasta stare.

5. Tiroida inactivă.

Tiroida inactivă inseamnă că aveți prea putin hormon tiroidian, tiroxină, in corp. Iar asta va face să fiți obosiți. De asemenea, tiroida inactivă duce la luarea in greutate și la dureri musculare. Este mai frecvent întalnită la femei și mai ales la cele de o varstă mai inaintată.

6. Diabetul.

Unul dintre simptomele diabetului, odată instalat în corp durează un timp indelungat, este oboseala. Celelalte simptome ale diabetului sunt setea continuă, mersul la toaletă des si pierderea in greutate.

7. Febra glandulară.

Aceasta este o afecțiune virală care cauzează oboseala, febră, durere de gat și glande umflate. Cel mai frecvent apare in cazul adolescenților și adulților. Majoritatea simptomelor dispare in șase săptămani, insă oboseala poate dura mai mult.

8. Depresia.

Pe langă faptul că vă face să fiți mereu triști, depresia vă seacă de energie. De asemenea, aduce insomnii, trezitul în timpul noptii, trezitul dimineata devreme și asta aduce si mai multă oboseală.

9. Sindromul picioarelor nelinistite.

Este vorba de acea senzatie de disconfort la nivelul picioarelor, durere in picioare, furnicaturi. Toate acestea vă impiedică să aveți un somn liniștit pe timpul nopții și veți fi obositi toată ziua.

10. Anxietatea.

Nu este ceva anormal în a fi anxios, insa, este anormal să fiți tot timpul anxioși. Anxietatea incontrolabilă afectează viața și activitatea de zi cu zi a mai multor persoane. 1 din 20 de persoane suferă de anxietate in Marea Britanie. Pe langă oboseală, cei ce suferă de anxietate devin irascibili, nervoși și vesnic ingrijorati.

SURSA: www.nhs.uk

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!