A fost găsit un Diamant Violet ‘imposibil de rar’

Recomandat by Balan Denis on May 8, 2016 General 1456 Vizualizari

Un diamant violet foarte rar, cel mai mare diamant de acest gen, a fost găsit în îndepărtata mină Argyle din Australia, va fi elementul central al prezentării anuale de diamante roz al Rio Tinto, a declarat marţi compania.

Piatra preţioasă neprelucrată, a fost descoperită în august 2015, într-o mină unde se produc mai mult de 90 la sută din toate bijuteriile roz şi roşii din lume.

Ea a cântărit iniţial 9.17 carate şi a avea adâncituri şi crăpături.

După săptămâni de evaluare, Argyle Violet a fost lustruit într-un diamant de formă ovală de până la 2.83 de carate.

„Imposibil de rar şi limitat în natură, Argyle Violet va fi foarte căutat pentru frumuseţea, mărimea şi provenienţa sa”, a declarat într-un raport, Patrick Coppens, directorul general pe vânzări al Rio Tinto.

Rio Tinto nu a spus cifra cât va valora, dar au declarat că va fi evaluat de către Institutul Gemological al Americii ca un diamant notabil cu gradul de culoare Deep Greyish Bluish Violet.

Nu se cunoaşte modul în care diamantele dobândesc culoarea, dar se crede că ea provine de la distorsiunea structurii moleculare când se formează în scoarţa terestră sau când îşi face drum spre suprafaţă.

Diamantele puse în vânzare ca parte a ofertei anuale de diamante roz Argyle pot costa câte 1-2 milioane de dolari pentru un carat.

De regulă, diamantele roz şi roşii valorează aproximativ de 50 de ori mai mult decât diamantele albe.

Rio Tinto a spus că diamantele violete sunt extrem de rare, cu numai 12 carate de piatră şlefuită produsă pentru licitaţie timp de 32 de ani.

„Acest diamant violet uimitor va capta imaginaţia colecţionarilor şi experţilor de talie mondială”, a declarat managerul Argyle diamante roz, Josephine Johnson.

Tenderul din 2016 va începe prezentările comerciale private în luna iunie şi va călători la Copenhaga, Hong Kong şi New York, a declarat Rio Tinto.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!