Stația de energie solară a ars în timpul orelor de muncă

by Ana Balan on May 25, 2016 General 1572 Vizualizari

În California, a ars cea mai mare centrala de energie solara din lume.Incidentul  ar putea submina piața de energie din surse regenerabile și să mărească prețul de kilowați "verzi".

 

Focul, care a avut loc la cea mai mare centrala solara din lume, a forțat să oprească producția de energie electrică în ea și să revizuiască standardele de siguranță în dezvoltarea surselor alternative de energie.

"Arhimede ar fi mândru de el înșiși," - a glumit încruntat ediția Register, amintind-legenda care atribuie vechii elenist arderea flotei romane, prin utilizarea oglinzi pentru a concentra lumina soarelui.

Incidentul a avut loc la cea mai mare centrala solara din lume Ivanpah electrice solare Generarea de sistem (ISEGS), situat în California. După cum a devenit cunoscut mai târziu, incendiul a izbucnit din cauza dispunerii incorecte a oglinzilor care direcționează lumina solară pe un turn cazan.

Ca rezultat, lumina soarelui concentrat nu a fost pus în aplicare, a existat un incendiu pe turn, care se topește și conductele de abur arse, cabluri electrice deteriorate.

Focul a fost scos de personalul centralei, dar a sosit la fața locului și pompierii au trebuit să urce până la o înălțime de 150 de metri. stație ISEGS este format din trei blocuri de oglinzi, care sunt plasate în centrul turnului înconjurat de 350 de mii. oglinzi controlate de un computer. Ca unul dintre blocurile ultima dată statia a fost renovată după o stație de incendiu a început să lucreze la o a treia putere, care este de 392 MW.

Se estimează că această energie este suficientă pentru a alimenta 140 de mii. Gospodăriile din California.

Cum va eșecul de a furniza aceste case și atunci când stația va fi în măsură să reia producția de energie, nu sunt raportate.

California, este numită cea mai verde stație americană care este aici, ca bilanțul energetic al statului  cu cea mai mare parte din producția de energie curată, care în primul rând este o energie solară și eoliană. Aici se concentrează circa 40% din electrice din SUA.

Acesta este motivul pentru doi ani în urmă, sa decis să se deschidă în deșertul Mojave, la 70 de kilometri sud-vest de Las Vegas, o instalație de energie solară gigant, a cărui construcție este sprijinit Google Corporation. Fiecare dintre oglinzi rotative dimensiunea unei uși de garaj direcționează un fascicul de lumină la turn, în cazul în care cazanul.

Cazanul se încălzește la mii de grade Celsius și oferă abur pentru a conduce o turbină, producând curent.

Acesta este primul incendiu care a avut loc la o centrală electrică de acest tip din istoria utilizării lor, dar nu pentru prima dată a demonstrat că utilizarea soarelui ca sursă de energie poate fi nesigur. Cu un an în urmă, ecologistii americani a sunat alarma după o centrală electrică similară folosind lumina solară concentrată,

"Tehnologia laser va permite Rusiei să coboare" acul de ulei "

Cu privire la modul în care este posibil transferul de energie de la distanță, ceea ce este nevoie desisteme laser si pe ceea ce astronauți nave spațiale vor zbura spre Lună ...  →

Aceasta a provocat moartea a câteva sute de păsări, zburat aproape de turnul central.

În plus, plângerile primite anterior de la piloți de aviație civilă orbească oglinzi instalații similare. În ceea ce privește stațiile de afectate din desertul Mojave, a existat un incendiu poate exacerba doar problemele pe care conducerea sa sa confruntat inainte. In ultimele luni, postul nu a putut produce energie la nivelul prevăzut de documentația de proiectare. Apoi, Comisia pentru Energie din California a numit cauza performanța slabă a "nori, dârele și vreme rea" stație. Pentru a îmbunătăți performanța, operatorii de stații a fost dat de timp până pe 31 iulie, în 2016. Este clar că este puțin probabil să accelereze acest proces un incendiu.

Experții se tem: incidentul stație de dezactivare duce la faptul că prețul energiei electrice produse de astfel de stații va crește dramatic și va schimba abordarea privind modul de utilizare a energiei solare.

În anul 2007, când numai ISEGS conceput, costul per kilowatt-oră produs de aceste posturi a fost aproximativ egal cu costul de energie produsă de către stațiile clasice solare bazate pe panouri fotovoltaice.

După câțiva ani costul acesteia a scăzut la 6 cenți, în timp ce de preț omologii ISEGS a rămas la nivelul de 15-20 de cenți.

În cazul în care panourile fotovoltaice și energia electrică pe care o produc mulțumiri mai ieftine la utilizarea noilor tehnologii și a crește eficiența panourilor solare, la stațiile folosind turbine cu abur, potențialul pentru scăderea în nici unul de valoare. "Plantele, concentrarea energiei solare, acest lucru nu se va întâmpla, pentru că este mai mult din oțel de construcție și sticlă" - a declarat Adam Schultz, un manager de proiect de la Universitatea din California din Davis.

Japonia pregătește un nou "Fukushima"

Dupa accidentul de la centrala radioactivă deenergie nucleară "Fukushima-1" înăbușit Japonia alansat în urmă cu patru ani, reactoare nucleare, ... →

13

Un alt avantaj al centralelor fotovoltaice este scalabilitate lor. Aceste instalații sunt ocupă doar câțiva metri pătrați în acoperiș, cu energia rezultată poate fi utilizată în cazul în care acesta este produs. În contrast, stația, similară ISEGS, ocupă o suprafață mare, se deplasează oglinzi au un aparat generator de multe și complexe, care necesită întreținere și costuri constante.

Teoretic, astfel de stații sunt bune, deoarece acestea netezi vârfuri în consumul de energie electrică.Oferindu-curent, fiind iluminate, ele încep chiar dimineața, și cu o mică întârziere.

Cu toate acestea, în seara, când soarele apune, stocurile de turbine cu abur continuă să se rotească, iar stația continuă să producă energie.

Cu toate acestea, unele posturi, cum ar fi Crescent Dunes Proiectul Solar Energy din Nevada, este folosit pentru a stoca energie nu apă și abur, și săruri topite, care permite stocarea energiei mai mult timp.Oricare ar fi fost, în Statele Unite nu intenționează să construiască noi stații, similare ars, construirea unei astfel de plante este în prezent în curs de desfășurare în Maroc

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!