(VIDEO).O călătorie virtuală prin Austria, azi de ziua turismului

by Ana Balan on Sep 27, 2016 Cultură 1394 Vizualizari

Parcurile naţionale ale Austriei

Parcurile naţionale austriece au fost declarate de relativ puţin timp drept arii naturale protejate. Sunt şase arii naturale complet diferite în care se pot face drumeţii, se poate merge cu bicicleta sau se pot organiza expediţii.

Forma de organizare statală şi populaţie

Austria este un stat federal, republică federală bazându-se pe principiile democraţiei parlamentare.

Austria, cu o suprafaţă totală de 83.858 km2, este compusă din 9 landuri federale autonome, fiecare având propriul guvern. Legislativul este alcătuit din Consiliul Naţional împreună cu Consiliul Federal (ambele fiind camere ale Parlamentului).
Austria este membră al Uniunii Europene, al Naţiunilor Unite, ca şi a majorităţii organizaţiilor ONU.

Din cei aproximativ 8 milioane de locuitori ai Austriei, 98% sunt vorbitori de limba germană. În sudul şi în estul teritoriului trăiesc membrii a şase grupuri etnice recunoscute de statul austriac (croaţii din Burgenland, romi, slovaci, sloveni, cehi şi unguri).

În jur de 74 % dintre austrieci sunt romano- catolici, 5 % protestanţi, iar restul aparţin diverselor altor confesiuni.

Clima

Austria se situează în zona moderată a ariei de tranziţie de la clima de influenţă atlantică la cea continentală a Europei Centrale. Cele patru anotimpuri (primăvara, vara, toamna şi iarna) prezintă în fiecare caz caracteristici tipice de temperatură şi climatice.

Trei zone climatice diferite se evidenţiază datorită varietăţii topografice şi a întinderii relativ mari între vest şi est:
Est: climat continental, cu influenţe panonice:precipitaţii reduse, veri călduroase, dar ierni moderat reci.

Regiunile muntoase: climă alpină: precipitaţii însemnate (cu excepţia văilor alpine interioare, ca de exemplu partea superioară a Inntal), veri scurte, ierni lungi.

Restul teritoriului: climă de tranziţie, cu influenţe atlantice (în vest) până la clima cu influenţe continentale (în sud-est).

Fauna şi flora

Austria beneficiază de un spectru larg de specii de plante şi animale, care sunt în parte endemice şi se află sub strictă protecţie.

Fauna
În Austria predomină fauna central-europeană: cerbul, căprioara, iepurele, fazanul, vulpea, bursucul, jderul, potârnichea. În regiunile alpine se întâlnesc capra neagră, marmota, vulturul şi corbul. Caracteristic pentru fauna panonică este paradisul păsărilor din centura de stuf din jurul lacului Neusiedlersee (bâtlanul, lopătarul, ciocîntorsul, gâscă sălbatică, ş.a.m.d.).
De câţiva ani există din nou o mică populaţie de urşi, care se întâlneşte mai ales în regiunile muntoase împădurite din sud şi centrale.

Flora
Varietatea reliefului şi climei favorizează o floră deosebit de bogată în specii. Austria se numără printre ţările cele mai bogate în păduri ale Europei. Caracteristice sunt pădurile de foioase (stejar, fag), respectiv cele mixte (fag, molid), în regiunile înalte molidul, laricea şi pinul.
Flora alpină este variată şi plină de culoare: floarea de colţ, genţiana, garofiţa, arnica, azalee, erica şi multe altele. În marginea de nord a Alpilor domină în special păşunile, în spaţiul panonic subarboretul, pădurile amestecate de foioase şi vegetaţia de stepă. La est de lacul Neusiedlersee se găseşte o floră specifică stepei sărate.
Parcurile naţionale ale Austriei, care se întind pe un procent de 3% din suprafaţa ţării, stau mărturie varietăţii peisajului, pe alocuri unic, aşa cum sunt de exemplu pădurile virgine şi cele umede.

Istoria Austriei

Istoria Austriei este, la fel ca şi cele ale majorităţii statelor europene, deosebit de agitată. Însă pe parcursul secolelor, elemente unice ale caracterului austriac s-au păstrat şi cultivat. Mai presus de toate, dragostea pentru savoare, frumos, rafinament au acţionat întotdeauna ca motoare ce au împins civilizaţia mai departe.

Cele mai frumoase peisaje ale Austriei

De la dealurile line până la munţii acoperiţi de gheţari, de la viile pictate parcă de un maestru desăvârşit până la pădurile romantice de brad, de la verzile păşuni alpine până la Au am Fluss – Austria vă oferă o colecţie impresionantă de peisaje feerice

 

Parcul Alpin Karwendel

Sus, în munţii Karwendel, veţi găsi cea mai frumoasă zonă a Alpilor: o vale lina cu mii de arţari trufaşi, care ne încântă tot anul cu un impresionat spectacol al naturii.

Video Austria

O serie video cu recomandări speciale pentru următoarea ta călătorie în Austria. 

Urmărește aici seria video cu cele mai frumoase locuri ale Austriei

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!