Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi taie răsuflarea [Part I]

Recomandat by Balan Denis on Mar 9, 2016 Cultură 3604 Vizualizari

Vulcanul Aogashima, Japonia

Aogashima este o insulă vulcanică în Marea Filipinilor. Insula este situată la aproximativ 350 km la sud de Tokyo. Este cea mai sudică şi izolată insulă din arhipelagul Izu.

Petra, Iordania

Petra este un oraş istoric în provinicia sudică Ma’an din Iordania. Oraşul este renumit prin arhitectura sa şi sistemul conductelor de apă. Petra mai este denumit Oraşul Roz datorită culorii pietrei din care este sculptat.

Lacul Hillier (lacul roz), Australia de Vest

lacul Hillier este un lac salin la marginea insulei Middle Island, cea mai mare dintre insulele şi insuliţele care alcătuiesc Arhipelagul Recherche de la coasta de sud a Australiei de Vest.

Lacul este renumit prin culoarea sa roză. Culoare care se presupune că se datorează unicului organism care locueşte în el numit, Dunaliella salina. O altă ipoteză susţine că culoarea roz se datorează bacteriilor halofile roşii din crustele de sare.

Chittorgarh Fort, India


Fortul Chittorgarh este unul din cele mai mari fortăreţe din India şi probabil una din cele mai grandioase din statul Rajasthan. Este declarat ca loc din Patrimoniul Mondial. Cetatea este cunoscută mai mult sub denumirea de Chittor, a fost cândva capitala regiunii Mewar şi în prezent este situată în oraşul Chittorgarh.

Cinque Terre, Rio Maggiore, Italia


Cinque Terre este o porţiune accidentată pe Riviera Italiană. Se află în regiunea Liguria a Italiei, la vest de oraşul La Spezia. „Cele cinci terenuri” (Cinque Terre) cuprinde cinci sate: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, şi Riomaggiore.

De-a lungul secolelor oamenii au construit cu atenţie terase pe pantele abrupte stâncoase cu vederi spre mare. O parte a şarmului îl constituie faptul că satele sunt conectate prin poteci, se poate ajunge cu trenul şi nave maritime la sate, însă maşinele nu pot ajunge la ele din exterior.

Fairy Pools, Insula Skye, Scoţia


La poalele Black Cuillins în apropiere de Glenbrittle se află Fairy Pools, minunate bazine cu o apă cristalină albastră de pe râul Brittle. Aceste bazine celebre atrag vizitatori din toate colţurile lumii.

Insulele Mamanuca, Fiji


Insulele Mamanuca sunt un arhipelag vulcanic situat la vest de Nadi şi la sud de insulele Yasawa. Odestinaţie populară turistică care constă dintr-un grup de aproximativ de 20 de insule, şapte dintre care în timpul marelor maree sunt acoperite de Oceanul Pacific.

Palau


Palau este o ţară insulară situată în vestul Oceanului pacific. Este parte geografică din grupul insulelor mari ale Microneziei.

Mulţi turişti vin aici să-şi petreacă timpul lor sub apă, Palau este una dintre cele mai spectaculoase destinaţii din lume pentru scufundări.

Giant’s Causeway (Dig Gigant), Irlanda


Giant’s Causeway este o suprafaţă cu aproximativ 40 000 de coloane de bazalt centralizate, formate în rezultatul unei erupţii vulcanice vechi.

Acestă stranie formaţiune de roci vulcanice se află în judeţul Antrim pe coasta de nord-est a Irlandei de Nord, la aproximativ 4.8 km nord-est de oraşul Bushmills. Causeway Gigant a fost numită a patra cea mai mare minune naturală din Regatul Unit.

Glass Beach (Plaja de Sticlă), California, SUA


Glass Beach este o plajă din Parcul Naţional MacKericher din apropierea oraşului Fort Bragg, California care este o plajă de sticlă creată din cauza descărcării de gunoi în zona costală din apropierea părţii de nord a oraşului.

Peşterile cu viermi luminoşi, Waimoto, Noua Zelandă


Peşterile Viermi Luminoşi (Waitomo Glowworm Caves) este o peşteră în Waitomo pe Insula de Nord (North Island) din Noua Zelandă cunoscută pentru populaţia sa de viermi luminoşi, Arachnocampa luminosa. Această specie poate fi găsită exclusiv în Noua Zelandă. Ei sunt de mărimea unui ţânţar mediu. Această peşteră este parte a sistemului Waimoto Caves care include peştera Ruakuri şi peştera Aranui.

Big Island, Hawaii, SUA


Insula Hawaii este cea mai mare insulă din arhipelagul cu acelaşi nume, care constitue un lanţ de insule vulcanice din Oceanul Pacific. Insula este dese ori numită „Big Island” pentru a reduce confuzia dintre insulă şi statul cu aceeaşi denumire, Hawaii.

Insula Hawaii este construită din cinci vulcani separaţi care izbucnesc oarecum succesiv, suprapunânduse unul peste celălalt.

Pamukkale, Turcia


Pamukkale se traduce din limba turcească ca „castel de bumbac”, este un loc natural din provincia Denzil în sud-estul Turciei. Oraşul conţine izvoare termale şi travertine, terase de minerale carbonatice lăsate de apa care curge.

Turismul este şi a fost o industrie importantă. Oamenii sau scăldat în bazinele sale de mii de ani.

Santorini, Grecia


Santorini este o insulă în partea de sud a Mării Egee, aproximativ la 200 km sud-est de Grecia continentală. Este cea mai mare insulă a unui arhipelag circular mic, care poartă acelaş nume şi este rămăşiţă a unei caldere vulcanice.

Santorini este în esenţă cea ce rămâne după o erupţie vulcanică mare care a distrus primele aşezări pe o cândva fostă singură insulă şi a creat caldera geologică actuală.

Castelul Neuschwanstein, Germania


Castelul Neuschwanstein este un palat în stil neo-romantic din secolul al 19-lea situat pe un deal accidentat deasupra satului Hohenschwangau aproape de de oraşul Füssen în sud-vestul Bavariei. Palatul a fost comandat de Ludwig al II-lea al Bavariei ca un refugiu şi ca un omagiu adus lui Richard Wagner.

Urmatoarea parte urmează să apară curînd. Scrieți un cometariu sau puneți un like dacă v-a plăcut prima parte.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!