Cele mai frumoase locuri din lume – care îţi taie răsuflarea [Part II]

by Balan Denis on Mar 14, 2016 Cultură 1328 Vizualizari

 

Golful Ha Long, Vietnam

Golful Hạ Long face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO şi este o destinaţie de călătorie populară, în provincia Quảng Ninh, Vietnam. Golful are mii de formaţiuni carstice de calcar şi insule de diverse dimensiuni şi forme.

Peştera Fingal, Scoţia


Fingal este o peşteră mare de pe insula nelocuită Staffa, care face parte din arhipelagul Inner Hebrides a Scoţiei, cunoscută pentru acustica sa naturală.

Ea a devenit renumită ca peştera Fingal în urma unui poem epic din secolul al 18-lea scris de poetul istoric James Macpherson, unde eroul principal purta acelaş nume.

Peştera Fingal are un aspect unic, ea este formată în întregime din coloane de bazalt hexagonale.

Sfânta Lucia


Sfânta Lucia este o ţară-insulă suverană în Marea Caraibelor de est la limită cu Oceanul Atlantic. Sfânta Lucia este renumită pentru clima sa tropicală, numeroase peisaje, plaje şi staţiuni.

Veneţia, Italia


Veneţia este bine cunoscută ca unul din cele mai romantice oraşe. Un oraş în nord-estul Italiei situat pe un grup de 117 insule mici separate de canale şi legate prin poduri. Veneţia este renumită prin aşezarea sa, arhitectură şi operele sale de artă.

Yellowstone National Park, SUA


Yellowstone National Park este un parc naţional în principal situat în statul american Wyoming care se extinde de asemenea în statele Montana şi Idaho. Yellowstone este recunoscut ca primul parc naţional din lume, este cunoscut pentru fauna salbatică şi zonele sale geotermale, în special pentru Old Faithful Geyser, unul din cele mai populare locuri din parc.

Castelul Bran, România


Castelul Bran este probabil unul din cele mai vizitate locuri din România. Castelul se află la 30 km de Braşov. Castelul a fost construit pe o stâncă ca un punct strategic important.

Catelul a devenit renumit datorită romanului fictiune „Dracula”, unde Bram Stoker la folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie.

Cascada Horsetail (Coada calului), Parcul Naţional Yosemite, SUA


Cascada Horsetail, situată în Parcul Naţional Yosemite din California este o cascadă sezonieră care curge iarna şi primăvara devreme. Cascada curge pe partea de est a stâncii El Capitan.

Dacă cascada curge în februarie şi sunt condiţiile climaterice corespunzătoare, apusul soarelui luminează cascada, cea ce o face să strălucească în culori portocalii-roşii.

Hvitserkur, Islanda


Hvítserkur este o stâncă de bazalt cu o înălţime de 15 metri, de-a lungul malului de est al peninsulei Vatnsnes, în nord-estul Islandei.

Stânca are două găuri la bază, care îi conferă aspectul unui dragon care bea.

Numele stâncii se traduce din islandeză „cămaşa albă”, denumirea se trage de la culoarea guano depusă pe roci, rezultat al acumulări de excremente produse de păsările care o locuiesc.

Panjin Plaja Roşie, China


Plaja este renumită prin peisajul creat de planta roşie din familia Chenopodiaceae, Suaeda salsa. Se află în cea mai mare zonă umedă şi mlăştinoasă din lume.

Coasta Stâncoasă, Etretat, Franţa


Etretat este un oraş în departamentul Seine Maritime din nord-vestul Franţei.

Etretat este cel mai bine cunoscut pentru stâncile sale, cu cele trei arcade naturale şi piscului ascuţit. Două dintre cele trei arcuri pot fi văzute din oraş, Porte d’Aval şi Porte d’Amont. Manneporte al treilea şi cel mai mare arc nu poate fi văzut din oraş.

Beachy Head, Anglia


Beachy Head este un promotoriu de cretă, aproape de oraşul Eastbourne, Anglia. Este cea mai înaltă stâncă maritimă de cretă din Marea Britanie, care se ridică la 162 de metri deasupra nivelului mării.

Erupţie Muntele Ararat


Muntele Ararat este un con vulcanic latent acoperit cu zăpadă. El are două vârfuri: Araratul Mare (cel mai înalt vârf cu o altitudine de 5137m) şi Araratul Mic (cu o altitudine de 3896m).
Munetele Ararat este cel mai înalt munte din Turcia , se vede din capitala Armeniei, Erevan, domină orizontul şi este cea mai uluitoare privelişte de aici.
În tradiţia iudeo-creştină este socotit locul unde ar fi ajuns arca lui Noe în timpul marelui potop.

Cascada Shifen


Este o cascadă pitorească situată în oraşul Taipei de pe insula Taiwan, pe cursul superior al râului Keelung. Înălţimea totală a cascadei este de 20 de metri şi are 40 de metri în lăţime, cea ce o face cea mai largă cascadă din Taiwan.

Undeva în România

 

Hotel La Montaña Mágica – Huilo Chile


În mijlocul unei păduri native (rezervaţie a biosferei UNESCO) se află acest hotel excepţional, acoperit de muşchi şi viţă de vie. Este construit în interiorul unui vulcan artificial din care de sus erupe apă, care apoi curge pe părţile sale laterale.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante