20 Cele mai vizitate oraşe din lume

Recomandat by Ana Balan on Mar 18, 2016 Cultură 1895 Vizualizari

Asia a devenit o destinaţie de a călători foarte populară în ultimii ani, şi acum mai multe oraşe din Asia au devenit oficial cele mai vizitate oraşe din lume.

Hong Kong a luat primul loc, cu peste 25 milioane de vizitatori internaţionali. Singapore şi Bangok, îi calcă pe urme chiar din spate. De fapt, 11 din 20 de oraşe sunt situate în Asia.

Un alt lucru de remarcat este că Londra a bătut Parisul în cea ce priveşte numărul turiştilor, conform noilor cifre care numără sosirile internaţionale în oraşele din întreaga lume.

1. Miami: 6.3 milioane de vizitatori internaţionali

Pentru mai mult de două decenii, Portul Miami, este cunoscut ca „Capitala Croazierilor din Lume”. Găzdueşte unele dintre cele mai mari nave de cruazieră din lume.

Miami este o destinaţie turistică populară din cauza diverselor sale atracţii şi climei calde. Sunt prea multe de a face aici pentru a le reuşi într-o vacanţă, dar există unele părţi ale oraşului care sunt întradevăr celebre aşa ca construcţia falnică Cape Florida Lighthouse, renumita plajă South Beach şi Districtul Art Deco.

Curiozităţi şi date interesante despre Miami

 • Miami a fost numit în cinstea nativului trib amercian Mayaimis, care au locuit în această zonă până în secolul al 17-lea sau 18.
 • Prima loţiune de bronzat a fost inventată de un farmacist din Miami Beach, Benjamin Green în 1944.
 • Miami Beach a fost o mlaştină de mangrove până nu sa început dezvoltarea sa în 1920.
 • Miami are mai mult de 800 de parcuri şi este singurul oraş din Statele Unite care mărgineşte cu două parcuri Naţionale separate.
 • Miami a fost un loc popular printre piraţi, pentru al vizita şi aşi îngropa comorile sale aici.

2. Taipei, Taiwan: 6,6 milioane de vizitatori internaţionali

 

Taipei este centrul politic, economic şi cultural al Taiwanului. Înainte să fie fondat de emigranţii chinezi la începutul secolului al 18-lea, regiunea bazinului Taipei a fost locuită în principal de indigenii cunoscuţi sub numele de Ketagalan.

Taipei este casa la diverse atracţii turistice cu renume mondial aşa ca, faimosul zgârâie – nori Taipei 101, memorialul în cinstea lui Chiang Kai-shek, Muzeul Naţional Palace cu mai mult de 3 milioane de vizitatori anual, Templul Longshan şi multe altele.

Curiozităţi şi date interesante despre Taipei

 • Taipei este al 40-lea cel mai populat oraş din lume.
 • Între 2004-2010, Turnul Taipei 101 a fost considerat cea mai înaltă clădire din lume.
 • Numai în Taipei puteţi găsi o librărie care lucrează 24 de ore, şi anume librăria Estil.

3. Pattaya, Thailand: 6.9 milioane de vizitatori internaţionali

 

Pattaya este un oraş -staţiune în Thailanda, populară printre turişti şi expatriaţi. Situat pe coasta de est a Golfului Thailandei.

Pattaya a fost un mic sat de pescari până în 1960. Apoi în timpul războiului din Vietnam, militarii americani au început să sosească în Pattaya pentru a se odihni şi relaxa. Astfel Pattaya sa dezvoltat într-o staţiune populară, care atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

Curiozităţi şi date interesante despre Pattaya

 • Primii străini care au sosit pentru a se odihni în Pattaya, au fost soldaţii americani. Pe 29 iunie 1959 ei au fost aduşi în oraş cu patru camioane.
 • Denumirea oraşului-staţiune se traduce ca „vântul ce suflă de la sud-est la nord-est la începutul sezonului ploios”.
 • În Statele Unite, 452 de persoane poartă numele Pattaya.
 • Pattaya este situat pe malul golfului, de aceea aici nu sunt furtuni şi tsunami.

4. Mecca, Arabia Saudită: 7,5 milioane de vizitatori

Mecca – este oraşul sfânt al musulmanilor şi un centru de pelerinaj pentru ei. Toţi musumani adulţi sănătoşi care au resurse materiale şi fizice pentru a vizita Mecca trebuie să efectueze pelerinajul Hajj cel puţin odată în viaţă. Non-musulmanilor le este interzisă intrarea în oraş.

În centrul oraşului se află principala şi cea mai mare moschee, Masjid al-Haram iar în centrul moscheei se află altarul Kaaba.

Curiozităţi şi date interesante despre Mecca

 • Mecca, printre credincioşii musulmani mai este numită Umm al-Qura, „Mama tuturor așezărilor”.
 • Aici sa născut Profetul Mohamed, Trimisul lui Dumnezeu, fondatorul credinţei musulmane.
 • În întreaga lume, oriunde ar fi, toţi musulmanii credincioşi se roagă de cicni ori pe zi cu faţa spre Mecca.

5. Guangzhou, China: 7.6 miliaone de vizitatori internaţionali 

 

Guangzhou (deasemenea cunsocut ca Canton, şi mai puţin frecvent ca Kwangchow) este capitala şi cel mai mare oraş din provincia Gunagdong din sudul Chinei. Gunagzhou este o metropolă modernă şi puternică.

Acesta este al treilea cel mai mare oraş din China, este centrul politic, economic, sci-etch, educaţional şi cultural din sudul Chinei.

Guangzou se află aproape de Marea Chinei de Sud, Hong Kong şi Macau. Râul Zhujiang, al treilea cel mai lung fluviu din China trece prin oraş şi este navigabil până la eşirea în Marea Chinei de Sud. Datorită acestei poziţiei geografice, oraşul a fost supranumit „poarta de Sud a Chinei”.

Oraşul are multe monumente istorice şi obiective culturale aşa ca Muzeul Mauzoleu a regelui Nanyue, Templul celor Şase Copaci Banyan, Moscheea Huaisheng, turnul în formă octagonală Pagoda Chigang, deasemeni o mulţime de parcuri şi grădini.

Curiozităţi şi date interesante despre Guangzhou

 • Guangzou mai este supranumit „oraşul Cicni-Ţapi”.
 • Turnul TV Guangzhou, este unul din cele mai înalte turnuri TV din lume.

6. Phuket, Thailand: 8 milioane de vizitatori internaţionali

 

Phuket este capitala provinciei cu aceeaşi denumire, Phuket. Oraşul este situat în partea de sud a insulei Phuket pe maulu golfului Phuket a Mării Andaman.

Phuket a primit statutul de oraş nu aşa de demult, pe 13 februarie 2004. Din punct de vedere arhitectural oraşul are caracteristici distincte ale stilului portughez, deşi niciodată nu a fost colonie.

Ultima vreme insula Phuket pe care este situat oraşul a devenit o destinaţie turistică populară, care a transformat insula în cea mai bogată provincie din Thailanda. Preţurile sunt un pic mai mari ca pe continent.

Coasta de vest a fost lovită grav de un tsunami din Oceanul Indian în decembrie 2004, dar aproape nu a rămas nici o dovadă a prejudiciului cauzat de el. Cele mai multe plaje sunt pe coasta de vest a insulei.

Curiozităţi şi date interesante despre Phuket

 • Cel mai mare eveniment pe insulă este „Festivalul Vegetarian Phuket”
 • Insula are 36 de plaje, cele mai frumoase plaje de nsip sunt pe coasta de vest, cele mai populare din ele fiind, Patong, Karon, Kata, Kamala şi Bangtao.

7. Roma: 8.6 milioane de vizitatori internaţionali

 

Roma are statutul de „Oraş Global„. În 2012, Roma a fost al 14-lea cel mai vizitat oraş din lume, al 3-lea cel mai vizitat din Uniunea Europeană şi cea mai populară atracţie turistică din Italia.

Centrul său istoric este listat de UNESCO ca Loc din Patrimoniul Mondial. Monumente şi muzee, cum ar fi Muzeele Vaticanului şi Colosseum sunt printre destinaţiile turistice cele mai vizitate din lume cu milioane de turişti anual.

Curiozităţi şi date interesante despre Roma

 • Roma are un muzeu dedicat total pastelor. Muzeul Naţional de Paste cuprinde 11 camere şi 2 etaje.
 • În fiecare noapte de la fundul fântânii arteziene, la Fontana di Trevi, sunt măturaţi aproximativ 3000 de euro. Banii sunt donaţi organizaţiei catolice de caritate Caritas, care folosesc banii pentru asigurarea famiilor nevoiaşe din Roma.
 • Roma modernă are 280 de fântâni arteziene şi mai mult de 900 de biserici.
 • Roma este cunoscută sub numele de „Oraşul Etern” şi deasemena ca „Caput Mundi”, expresie care se trage din latină şi semnifică ca capitala lumii.
 • Există o lege în Roma care permite pisicilor să trăiască fără întrerupere în locul care s-au născut.

8. Seul, Coreea de Sud: 8.6 milioane de vizitatori internaţionali


Seul este capitala şi cea mai mare metropolă a Coreei de Sud şi a doua cea mai mare zonă metropolitană din lume, cu peste 25.6 milioane de oameni. Oraşul este casa la mai mult de jumătate din sud-coreeni şi a 678 102 de locuitori internaţionali.

Metropola Coeei de Sud conţine cinci site-uri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO: Paltul Changdeok construit de regii Dinastiei Joseon, Fortăreaţa Hwaseong, Jongmyo un sanctuar confucianist dedicat regilor şi reginelor Dinastiei Joseon, Namhansanseong şi Mormintele Regale a Dinastiei Joseon.

Atracţiile turistice moderne includ iconicul Turn Namsan, Clădirea 63 – un zgârie-nori construit pentru Jocurile Olimpice din 1988, neofuturistica Dongdaemun Design Plaza, Lotte World – al doilea cel mai mare parc tematic acoperit din lume, Moonlight Rainbow Fountain – cel mai lung pod fântână arteziană şi Insulele Plutitoare Sevit de pe râul Han.

Curiozităţi şi date interesante despre Seul

 • Seul a exploadat în doar 50 de ani, din ruinele războiului din Coreea, pentru a deveni al 10-lea cel mai puternic oraş din punct de vedere economic.
 • O masă tipică coreeană vine cu şapte sau opt garnituri.
 • Seul este oraşul generaţiei next, un mega IT oraş, internetul fără fir este accesibil peste tot.
 • Aeroportul Internaţional Incheon, care serveşte Seulul şi alte oraşe din apropiere, este considerat cel mai bun aeroport din lume.
 • Numărul „4” se socoate un număr cu ghinion, din această cauză multe clădiri din Coreeea nu au etajul 4.
 • În Seul taxiurile sunt clasificate după culori. Taxiurile gri sau albe sunt maşini de bază cu şoferi mai puţin experimentaţi. Taxiurile negre sunt ceva mai luxoase şi sunt conduse de şoferi mai experimentaţi.
 • Mulţi oameni din Seul trăesc în apartamente hi-tech la înălţime, unele dintre ele au roboţi pentru a face treburi casnice.

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite: 10.5 milioane de vizitatori internaţionali


Dubai este una din cele şapte emirate care alcătuesc Emiratele Arabe Unite. El este mai degrabă un oraş-stat independent şi cel mai progresist şi modern oraş din Emiratele Arabe Unite, care se dezvoltă într-un ritm incredibil în special în sectoarele turistice şi comerciale. Recent, Dubai a câştigat licitaţia pentru a găzdui EXPO 2020, o Expoziţie de Scară Universală aprobat de Biroul Internaţional de Expoziţii din Paris.

Dubai în esenţă este un oraş în pustiu cu o infrastructură superbă, cu o poliţie liberală (după standartele regionale), care a devenit popular pentru facilităţile sale turistice excelente.

Curiozităţi şi date interesante despre Seul

 • Rata criminalităţii în Dubai este practic egală cu 0%.
 • locuitorii din Dubai nu sunt supuşi plăţii pentru impozitul pe venit.
 • Oraşul se dezvoltă rapid. Multe dintre cele mai mari şi înalte clădiri, şi hotele sunt în Dubai iar numărul lor creşte treptat. Din acest motiv 20% din toate macaralele din lume sunt acum şi operează în Dubai în diverse construcţii.
 • Cel mai mare mall, cel mai înalt hotel, al doilea cel mai mare ţărm artificial făcut de om (marina) şi cel mai mare acvariu din lume se află în Dubai.
 • Burj Khalifa din Dubai este considerat cea mai înaltă structură din lume construită de om. Înălţimea ei este de 829.8 metri.

10. Istanbul: 10.5 milioane de vizitatori internaţionali


Istanbul, este cel mai populat oraş al Turciei, precum şi centrul cultural şi financiar. Este situat pe ambele maluri ale Bosforului, o strâmtoare îngustă dintre Marea Neagră şi Marea Marmara, astfel uninând Asia şi Europa atât fizic cât şi cultural. Populaţia se estimează a fi între 12 şi 19 milioane de oameni, cea ce îl face sa fie unul din cele mai mari oraşe din Europa şi din lume.

Cu o istorie lungă în centrul imperiilor, Istanbulul este bogat în locuri istorice şi religioase care face de văzut. Cea mai mare parte a acestor monumente vechi datează cu perioada Romană, Bizantină şi Otomană, care includ Catedrala Sfânta Sofia, Palatul Topkapî, Moscheea Albastră şi Cisterna Basilică, situate în jurul Pieţei Sultanahmet, în timp ce altele sunt dispersate de a lungul oraşului vechi, cum ar fi Biserica Mântuitorului Sfânt din Chora (Kariye Müzesi), întreg interior a căreia este acoperit de fresce şi mozaice uimitoare.

Curiozităţi şi date interesante despre Istanbul

 • Istanbul este unicul oraş transcontinental din lume situat pe două continente, Europa şi Asia.
 • Cu o populaţie de 13.9 milioane, Istanbul este cea mai mare aglomerare urbană din Europa şi este al doilea cel mai mare oraş după populaţia din limitele oraşului.
 • Istanbul are cele mai multe moschee din Turcia. Are 3133 de moschei, inclusiv istorica Moschee Sultanahmet.
 • Istanbul are cea mai rapidă creştere ca destinaţie turistică.

11. Antalya, Turcia: 11.1 milioane de vizitatori


După ce a intrat în scenă în 150 î.Hr. ca Atalia, numit după fondatorul său, Attalos a II-lea, regelePergamonului, Antalya întodeauna a atras atenţia unei game largi de călători aşa ca Apostolul Pavel şi Ibn Battuta printre altele.

Ca centrul unei regiuni cu plaje frumoase, munţi înverziţi, cu un număr uimitor de ruine antice.

Investiţiile în turism au început în 1970, care considerabil au schimbat soarta oraşului.

Curiozităţi şi date interesante despre Antalya

 • În afară de mare puteţi călători spre cer, spre muntele Tahtali, cu ajutorul unei telecabine. De aici se va deschide o panoramă splendită a coastei şi a Munţilor Taurus.
 • În apropierea staţiunii Cirali, se află misterul flăcărilor Himera care ies din pământ. Flăcările ard printre roci 24 de ore pe zi, din cele mai vechi timpuri.
 • La trei ore de centul Antalyei se află oraşul Derme. Aici sunt ruinele impresionante Liciane din Myra şi Biserica Sfântului Nicolaie, care a fost primar în Derme şi mai târziu a devenit cunoscut în Vest ca Santa Claus.

12. Kuala Lumpur, Malaezia: 11.2 milioane de vizitatori internaţionali

 

Kuala Lumpur (denumit simplu de localnici, KL) este capitala federală şi cel mai mare oraş din Malaezia.

Literalmente se traduce din malaieză ca, „confluenţă murdară de râuri”. Kuala Lumpur a crescut de la un mic somnoros sat chinezesc de minerit într-o metropolă plină de viaţă cu o populaţie de aproximativ 6,5 milioane (populaţia proprie a oraşului este de 1,8 milioane) în doar 150 de ani.

Un amestec cultural cu cele mai ieftine hotele de 5 stele, shopping excelent, cele mai bune bucate şi cu unele minuni ale naturii doar la o oră distanţă, acest oraş dinamic are multe de oferit pentru fiecare vizitator.

Curiozităţi şi date interesante despre Kuala

 • LumpurKuala Lumpur a fost fondat în 1857 de minerii de staniu din China.
 • Un arhitect argentenian, Cesar Pelli, a proiectat Turnurile Gemene Petronas. Între anii 1998 şi 2004 au fost cele mai înalte clădiri din lume, şi sunt încă considerate cele mai mai înalte clădiri „gemene” din lume.

13. Shenzhen, China: 11.7 vizitatori internaţionali


Shenzhen este unul din cele mai populate oraşe din China. Este situat în provincia Guangdong, adiacentă cu Hong Kong, şi la aproximativ 100 de kilometri la sud de al treilea cel mai mare oraş din China. Oraşul este pe lista „Oraşelor Creative UNESCO”.

În urmă cu trei decenii, Shenzhen a fost un mic sat de pescari numit Baoan. În 1979 a fost redenumit în Shenzhen. Planul a fost de a crea o enclavă pentru a experimenta cu reformele de piaţă fără sa reprezinte riscuri sistemului politic şi economic stabilit în alte părţi a Chinei. De atunci, el a devenit în timp record un oraş prosper şi astăzi este un oraş plin de viaţă cu o populaţie de 14 milioane.

Chiar dacă oraşul nu are multe atracţii istorice ca alte oraşe celebre din China, aici au fost create o serie de parcuri tematice excelente care distrează vizitatorii în timp ce învaţă lucruri noi despre China şi lume.

Curiozităţi şi date interesante despre Shenzhen

 • Shenzhen este un oraş care a răsărit peste noapte.
 • A fost prima Zonă Economică Liberă din China.
 • Shenzhen are multe parcuri tematice, care sunt foarte populare la turiştii chinezi.

14. New York City: 11.8 milioane de vizitatori internaţionali


New York – numit adesea New York City pentru al distinge de Statul New York, din care face parte – este cel mai populat oraş din Statele Unite şi centrul zonei metropolitane New York, primul portal de imigrare legală în Statele Unite şi una din cele mai mari aglomerări urbane din lume. Un oraş de putere mondială, New York exercită un impact semnificativ asupra comerţului, finanţelor, mass-mediei, artei, modei, cercetărilor, tehnologiei, educaţiei şi divertismentului. Casa sediului Organizaţiei Naţiunilor Unite, New York este un centru important pentru diplomaţia internaţională socotit de unii ca fiind capitala culturală şi financiară a lumii.

Curiozităţi şi date interesante despre New York

 • New York City are o populaţie mai mare decât în 39 din cele 50 de state.
 • În ziua de 28 noiembrie 2012, nu a fost înregistrat nici un omor, nici o împuşcătură, alte incidente sau cirime violente în New York. Pentru prima dată de când a fost fondat oraşul.
 • Doar în Washington Square Park din New york au fost îngropate 20 000 de persoane.
 • Banca Federală de Rezerve din New York de pe Wall Street în încăperi subterane aflate la 30 metri sub bancă deţin circa 25 la sută din lingourile de aur din lume.
 • Aproximativ 1 din fiecare 38 de persoane care locuiesc în statele Unite se află în New York City.
 • New York City are cea mai mare populaţie de chinezi printre oraşele din afara Asiei.

15. Macao, Macao: 14.2 milioane de vizitatori internaţionali


Macau este o Regiune Administrativă Specială din Republica Populară Chineză. Situat pe esturaul râului Perlelor (Zhu Jiang) vizavi de Hong Kong, a fost până în 1999 un teritoriu de peste mări a Porutgaliei.

Ca unul dintre cele mai dens populate locuri, Macao încasează cele mai mari venituri din lume pe urma jocurile de noroc, mai mari de şapte ori decât veniturile generate de Las Vegas Strip.

Curiozităţi şi date interesante despre Macao

 • Macao este singurul loc în China unde sunt permise jocurile de noroc.
 • Catedrala Sf. Paul, construită de iezuiţi în jurul anilor 1580-1625, a format „acropola” Macao şi a fost cea mai mare biserică catolică din Asia la timpul său.
 • Are propriul dialect a portughezei numit „Portugheza macaneză” şi o creolă specifică cunoscută ca „Patuá”.
 • Centrul istoric al Macao a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2005, este de fapt o colecţie de 25 de monumente istorice şi pieţe publice, ca mărturie a asimilării şi coexistenţei culturilor chinezeşti şi portugheze în Macao.
 • Are cea mai mare densitate a populaţiei din lume, 20643.75 de oameni pe kilometru pătrat, estimată în 2012.
 • Portugheza şi cantoneza sunt limbile oficiale a Macao.

16. Paris: 15.2 milioane de vizitatori internaţionali


Paris, capitala cosmopolitană a Franţei, este una dintre cele mai mari aglomerări din Europa, cu 2.2 milioane de oameni care trăesc dens în oraşul central şi aproape 12 milioane de oameni în întreaga zonă metropolitană.

Situat în partea de nord a Franţei pe râul Sena, Parisul are reputaţia de a fi cel mai frumos şi romantic oraş din lume, plin de asociaţii istorice şi rămânând influent în ramurile culturii, artei, gastronomiei şi designului.

Numit oraşul Oraşul Luminii (la Ville Lumière) şi Capitala Modei, este casa celor mai buni şi celor mai luxoşi modelieri şi cosmeticieni, aşa ca Chanel, Dior, Yves Saint-Laurent, Guerlain, Lancôme, L’Oréal, Clarins, etc.

O mare parte a oraşului inclusiv şi fluviul Sena face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraşul are cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume (după Tokyo) şi conţine numeroase obiective turistice emblematice, aşa ca unele din cele mai vizitate locuri turistice,Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru, Moulin Roug şi Lido.

Curiozităţi şi date interesante despre Paris

 • Paris a fost iniţial un oraş roman numit „Lutetia”.
 • Este doar un singur semn rutier „STOP” în tot Parisul.
 • Cel mai vechi pod din Paris poartă numele de „Pont Neuf”, care se traduce ca pod nou.
 • Turiştii japonezi atunci când vizitează Parisul, au uneorinevoia sa fie trimişi înapoi în Japonia deoarece suferă de un şoc extrem numit uneori „Sindromul Paris”. Se întâmplă pentru că ei au fost complect nepregătiţi pentru realitatea din Paris. Altfel spus unii ca urmare a publicităţii companiilor de turism idealizează Parisul ca fiind cel mai mare loc din lume, dar în realitate lucruriele stau un pic altfel.
 • Guy de Maupassant (un renumit scriitor francez) lua prânzul sub Turnul Eiffel. Motivul principal era pentru ca el ura Turnul Eiffel şi aici era unicul loc din Paris din care el nu se vedea.17.

           Londra: 16.7 milione de vizitatori interanţionali


Zgomotos, vibrant şi cu adevărat multiculturală, Londra este un megapolis de oameni, idei şi energie frenetică. Capitala şi cel mai mare oraş din Anglia şi Regatul Unit, este, deasemenea cel mai mare oraş din Europa de Vest şi Uniunea Europeană.

Situat pe râul Tamisa din sud-estul Angliei, Greater London are o populaţie de 8 milioane de oameni. Cu toate acestea zona urbană a Londrei a atins o populaţie de 9 787 426 în 2011, în timp ce cifra de 14 milioane a zonei metropolitane a oraşului reflectă mai exact dimensiunea şi importanţa sa. Considerat unul din cele mai importante „oraşe globale” ale lumii, Londra rămâne capitala internaţională a culturii, muzicii, educaţiei, modei, politicii, finanţelor şi comerţului.

Curiozităţi şi date interesante despre Londra

 • Camerele Parlamentului sun cunoscute oficial ca Palatul Westminster şi este cel mai mare palat din ţară.
 • Este ilegal să mori în Palatul Westminster.
 • Sala de lectură de la British Museum este locul unde Karl Marx a scris Das Kapital(Capitalul).
 • Trei din cele zece cele mai mari muzee şi galerii din lume se află în Londra.
 • Londra are patru site-uri care intră în Patrimoniul Mondial UNESCO: Turnul Londrei, Greenwich Maritime, Palatul Westminster care include Abația Westminster şi Biserica Sfânta Margareta, precum şi Gradina Botanica Kew.

18. Bangkok: 17.4 milioane de vizitatori

 

Bdangok este capitala Thailandei şi cu o populaţie de peste 11 milioane de locuitori, la moment este cel mai mare oraş din ţară.

Clădirile sale înalte, traficul aglomerat, căldura puternică şi viaţa obraznică nocturnă crează de la început nu cea mai bună impresie – dar nu lăsaţi acest fapt să vă ducă în eroare. Acesta esteunul dintre cele mai cosmopolite oraşe din Asia, cu temple şi palate magnifice, canale autentice, pieţe aglomerate şi o viaţă de noapte vibrantă care are câte ceva pentru toată lumea.

Curiozităţi şi date interesante despre Bangok

 • Bangok este cu drag denumit „Veneţia Orientului” fiindcă are o mulţime de canale ca în Veneţia.
 • Este împărţit de şerpuitorul râu Chao Phraya River. Băncile pitoreşti de pe malul râului contribuie la frumuseţea oraşului.
 • Ispravele culinare a poporului Thai sunt incomparabile în Asia de Sud. De la orez cu iasomie la feluri de mâncare Pad Thai, veţi fi tratat cu cele mai bune alimente pe care le puteţi găsi în Asia de Sud-Est.

19. Singapore: 22.4 milioane de vizitatori internaţionali


Singapore este un oraş-stat în Sud-Estul Asiei. Fondat ca o colonie comercială britanică în 1819, de la declararea independeţei a devenit una dintre ţările cele mai porospere din lume şi se mândreşte cu cel mai aglomerat port din lume.

Combinând zgârie-norii şi metroul modern, îmbelşugatul oraş cu un amestec de chinezi, influenţe malaeziene şi indiene, o climă tropicală, cu alimente gustoase, shoping bun şi co viaţă nocturnă vibrantă, acest Oraş Grădină este o mare escală sau o rampă de lansare în regiune.

Curiozităţi şi date interesante despre Singapore

 • Singapore este format doar dintr-o insulă principală şi 63 de insule mici. Cele mai multe din aceste insule sunt nelocuite.
 • Singlish, este un dialect singaporean, un amestec de limbă engleză cu fraze răzleţe chinezeşti, malaieze şi tamile.
 • Prima grădină zoologică nocturnă din lume, Night Safari, este situată în Singapore.
 • Necătând la faptul că este un oraş foarte urbanizat, Singapore este cel mai mare exportator de peşti ornamentali (25% din piaţa mondială).
 • Rezervaţia naturală Bukit Timah din Singapore conţine mai mult specii de arbori decât întregul continent Nord American.
 • Cea mai înaltă cascadă artificială din lume, cu o înălţime de 30 metri, este situată în Jurong BirdPark.

20. Hong Kong – cel mai vizitat oraş din lume: 25.5 milioane de vizitatori internaţionali

 

 

Hong Kong este o Regiune Administrativă Specială din Republica Populară Chineză. Este un loc cu mai multe personalităţi, ca urmare atât a chinezilor cantonezi cât şi ca rezultat al administrării britanice relativ recente.
Astăzi, fosta colonie britanică este o destinaţie turistică majoră pentru populaţia din China continentală. Este un punct central important în Asia de Est, cu conexiuni la nivel mondial.

Este o destinaţie unică care a absorbit oameni şi influenţe culturale din locuri diverse, precum Vietnam şi Vancouver şi se proclamă cu mândrie a fi „Oraşul Lumii din Asia”.

Curiozităţi şi date interesante despre Hong Kong

 • Funicularul Peak Tram a fost primul din Asia în 1888, şi rămâne una din cea mai abruptă şi cea mai veche cale ferată prin cablu.
 • „Tatăl comunicaţiilor cu fibră optică” şi laureat al premiului Nobil pentru fizică în anul 2009 a fost desemnat profesorul Charles Kao din Hong Kong.
 • Industria serviciilor reprezintă 92.9 la sută din PIB-ul Hong Kongului, cu 41.4 la sută din foraţa de muncă angajată în comerţul cu amănuntul şi angro, restaurante şi hotele.
Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!