Cum arată Templul Alb din Thailanda

by Ana Balan on Mar 22, 2016 Cultură 1826 Vizualizari

Wat Rong Khun (Templul Alb), este un templu budist contemporan situat în Chang Rai, Thailanda. Este diferit de orice alt templu din Thailanda, este de fapt o structură unică, care poate fi văzută numai în Asia.

Un templu artistic extravagant întrece chiar și cele mai fabuloase temple budiste tradiționale. Budist și hindi la origine, artistul templului, Chalermchai Kositpipat a început construcția în 1997, ca o declarație importantă împotriva farmecului lumii moderne.

Templul este aproape în întregime alb și, din acest motiv, este adesea numit Templul Alb. Acesta este decorat doar cu oglinzi mici care creează iluzia de spaţiu şi îi dă un aspect de poveste. Albul simbolizează puritatea lui Buddha, în timp ce sticla reprezintă înțelepciunea sa nesfârșită care luminează lumea și întregul univers. Wat Rong Khun este construit pentru a fi observat în lumina lunii, deoarece atunci când luna strălucește, vei asista la spectacolul cel mai incredibil din Thailanda.

Elementele cele mai bizare ale templului sunt referințele la cultura pop; în templu se găsesc picturi cu Keanu Reeves, Michael Jackson, precum şi o sculptură cu Predator ce iese din pământ la intrarea principală a templului.

Veți observa, de asemenea, o mulțime de mâini sculptate care încearcă cu disperare să urce drumul lor dintr-o groapă, lângă pod. Templul nu este cel mai spiritual, dar este cu siguranță un spectacol unic.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!