În IMAGINI: Carnavalul de la Veneția 2018

by Ana Balan on Feb 11, 2018 Cultură 1264 Vizualizari

Mii de vizitatori la orașul de lagună s-au alăturat localnicilor la festivalul anual. Iată câteva dintre cele mai uimitoare fotografii ale spectacolului spectaculos.

În fiecare an, Carnavalul de renume mondial din Veneția luminează zilele  din ianuarie și februarie cu spectacole, petreceri și, bineînțeles, costumele magnifice.

Carnavalul de la Veneția se crede că a început în 1162, când venețienii s-au adunat spontan pentru a sărbători o victorie militară în Piața San Marco.

În timp ce orașul se afla sub autoritate austriacă, festivalul a fost abandonat  până în 1980, când guvernul a reînviat carnavalul pentru a promova cultura și istoria venețiană. 


În prezent, aproximativ 3 milioane de vizitatori sunt în oraș pentru a se alătura festivităților, care continuă până la 13.02.2018.Popularitatea imensă a carnavalului a transformat lumina reflectoarelor înapoi în lupta bine documentată a Veneției cu turismul excesiv, pe care mulți locuitori din localitate îl învinovățesc pentru ca fac orașul "neivizibil" pentru venețieni.

Carnavalul începe cu "Zborul șobolanului", când un șobolan gigant de tip șofer conduce bărci frumos decorate în regatul de deschidere care pluteste pe  Marele Canal.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!