Tradiții ciudate de nuntă în jurul lumii

by Ana Balan on Apr 25, 2016 Cultură 1103 Vizualizari

Nunta reprezintă în toate culturile uniunea a doi oameni, care încep o nouă familie și sărbătorirea acestui lucru se face din cele mai vechi timpuri. Modalitatea de sărbătorire însă, diferă de la cultură la cultură și implică diverse tradiții menite să aducă noroc și stabilitate noului cuplu. Iată câteva dintre cele mai ciudate astfel de tradiții.

Coreea de Sud și rațele

 

În Coreea de Sud, mirele trebuie să ofere viitorilor socrii rațe sau gâște pentru fata lor. Acesta nu își cumpără mireasa cu gâște, ci mai degrabă îi asigură pe părinții fetei că îi va fi fidel ei. Sunt folosite rațe sau gâște pentru că acestea sunt păsări care se împerechează pe viață. În trecut se foloseau păsări vii, însă acum tradiția se păstrează prin intermediul unor rațe de lemn.

Indonezia și Malaezia nu merg la toaletă

 

O tradiție extrem de bizară este menținută în părți ale Malaieziei și Indoneziei și constă în interzicerea ieșiri din casă a mirilor, nici măcar până la toaletă, 3 zile după de nuntă. Acest obicei este menținut inclusiv acum când majoritatea toaletelor sunt în interiorul casei și canalizate. Miri sunt păziți astfel încât să nu își facă nevoile și le este oferită mâncare și băutură minimă supraviețuirii. Se crede că acest obicei aduce noroc și fertilitate cuplului.

India și papucii mirelui

 

O tradiție similară celei românești e regăsită în India unde familia miresei fură papucii mirelui când acesta intră în cortul de nuntă, iar el trebuie să îi răscumpere ca să îi primească înapoi.

 

Scoția și mireasa neagră

 

Cea mai bizară tradiție de nuntă scoțiană implică înnegrirea miresei cu o zi înainte de nuntă. Mai exact, este legată de un copac și se toarnă peste ea un amestec format din făină, pește, pene, alcool și cenușă. Apoi este scoasă în oraș pentru petrecere. Simbolul din spatele tradiției e că mireasa va fi capabilă să îndure orice greutate care-i iese în cale dacă reușește să treacă peste această probă.

Franța și bolul de toaletă

 

Francezii obișnuiesc ca după recepția de nuntă să adune toate resturile de mâncare și băutură și să le pună într-un vas de WC (sau ceva care să semene cu un vas de WC), din care mirii trebuie să mănânce. Se presupune că acest obicei ar aduce mirilor suficientă energie pentru noaptea nunții și că le va aduce noroc în căsnicie.

Germania și fierăstrăul

 

Proaspăt căsătoriții nemți au primul lor obstacol de înfruntat în ziua nunții. Mai exact, aceștia trebuie să taie un buștean, folosindu-se de un fierăstrău pentru două persoane. Tot aici, rudele mirilor sparg vase în fața casei acestora, cu o zi înainte de nuntă pentru a le aduce noroc noilor însurăței.

Africa de Sud și cărbunii

 

Părinții mirilor aduc în ziua nunții cărbuni și foc din propriul șemineu și îl pun în șemineul din casa mirilor. Obiceiul simbolizează transmiterea căldurii familiale către noul cuplu.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!