10 străzi unice în lume, pe care trebuie să le parcurgi măcar o dată în viață

Recomandat by Balan Denis on May 9, 2016 Cultură 1219 Vizualizari

Dacă eşti un orăşean declarat, atunci e obligatoriu să ştii nu doar cele mai frumoase urbe din lume, ci şi străzile unice de pe mapamond. Există câteva care sunt atât de speciale, încât, fotografiate, pot servi oricând ca vederi.

Strada Albastră, din Chefchaouen, Maroc, este una dintre acestea. După cum arată şi denumirea, pereţii clădirilor, uşile, toate sunt albastre.
Strada Albastră, din Chefchaouen, Maroc
Chefchaouen a căpătat această culoare în anii ’30, când aici s-au refugiat evreii. Cum sunt destui turişti care îşi fac drum până aici, evită să vizitezi oraşul, dacă vrei să ai parte de linişte, din iulie până în septembrie, te sfătuieşte Oddee.

Centrul istoric al Barcelonei, Vila de Gracia, cea mai frumoasa suburbie a oraşului, ar trebui să se afle pe lista ta cu locuri de vizitat în Europa. Nu trebuie ocolite Gran de Gracia, Torrent de l’Olla şi Travessera de Gracia, care freamătă de viaţă şi care descriu cel mai bine atmosfera Barcelonei.
Centrul istoric al Barcelonei, Vila de Gracia
Aici, petrecerile în stradă sunt ceva obişnuit. La Merce e cea mai importantă, urmată fiind de Festa Major, din august. Însă indiferent de ocazie, nu e deloc neobişnuit să vezi artişti cântând chiar în stradă.

Agueda, în Portugalia, e specială datorită umbrelelor multicolore instalate la înălţime, mai ales în timpul festivalului de artă Agitagueda.

Nu doar că oferă răcoroasa umbră, însă contribuie la crearea unui tablou unic, foarte gustat de localnici.
Agueda, în Portugalia
Ceea ce, iniţial, ar fi trebuit să fie un eveniment unic s-a transformat deja în tradiţie, iar localnicii sunt mândri nevoie-mare de umbrelele lor.

Strada pietrelor crăpate, din Enschede, Olanda, este una comercială, în inima urbei. Râul care curge prin Enschede era unul subteran, însă a fost adus la suprafaţă, iar cursul său încetinit.
Strada pietrelor crăpate, din Enschede, Olanda
Poate fi traversat graţie pietrelor mari, crăpate, gândite de arhitecţi şi instalate chiar pe cursul apei. Cosmetizarea acestuia a început în 2003, fiind finalizată doi ani mai târziu, zona devenind atracţia oraşului.

În La Orotava, Insulele Canare, se afla o „stradă a covoarelor magice”. Oraşul istoric este gătit, în iunie, cu „covoare” de flori, plantele fiind sădite astfel încât să întruchipeze desene elaborate. Ceea ce face însă ca desenele să fie unice este nisipul vulcanic adus din Las Canadas del Teide, chiar din craterul unui vulcan.
La Orotava, Insulele Canare
Desenul din stradă se armonizează perfect cu clădirile din secolele XVII şi XVIII, cu balcoane elegante din lemn. Unicitatea zonei a făcut ca aceasta să fie inclusă în Cartea Recordurilor, în 2007.
La Orotava, Insulele Canare1

Dacă Paris Hilton sau alte vedete dependente de modă nu s-au fotografiat aici, ar trebui să o facă. Strada roz, din Lisabona, Portugalia, este rezultatul unui proiect de reabilitare a zonei Cais do Sodre.
Strada roz, din Lisabona, Portugalia
Proiectul, viziunea lui Jose Adriao, este întregit de galeriile de artă ce străjuiesc strada de un roz vibrant, de-a parte şi de alta. Întregul ansamblu este unul cultural şi creativ, ce nu doarme niciodată.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante