Minunile Asiei: Locuri în care ar trebui să ajungi

by Balan Denis on May 11, 2016 Cultură 1266 Vizualizari

Vacanţele nu te-au dus până acum în Asia? Se poate să ratezi câteva dintre paradisurile acestei lumi, spun cei care au văzut fie şi frânturi din acest continent mai greu accesibil pentru noi.

Deşi cele mai cunoscute atracţii ale acestei părţi de lume sunt Angkor Wat şi Marele Zid, în realitate sunt atât de multe de văzut, încât nu ţi-ar ajunge o viaţă, susţine CNN, care trece în revistă câteva declaraţii care merită bifate. E vorba, în general, de locuri puţin cunoscute de turişti, unde te vei bucura în tihnă de linişte şi frumos.

Insula Pulau Ubin, din Singapore, este un astfel de loc. Se ajunge cu feribotul, iar odată sosit vei vedea că timpul curge altfel aici.

Insula de zece kilometri pătraţi, numita de localnici „kampung” (ceea ce înseamnă „sat”), are un ecosistem unic, aici trăind multe specii de păsări ameninţate cu dispariţia. Apele din jur mişună de viaţă, iar amatorii de scufundări pot admira recifele de corali.
Insula Pulau Ubin, din Singapore
Cei mai mulţi turişti aleg ca mijloc de deplasare bicicleta. Obligatoriu de încercat e mâncarea locală, extrem de apreciată.

Macau, care atrage pe nedrept turişti mai ales graţie cazinourilor sale, are cu mult mai multe de oferit: istorie, cultură, tradiţii. Fostă enclavă portugheză, Macau e o alăturare de nou şi vechi.

În Macau se găseşte Taipa, un fost sat pescăresc, în care faţadele coloniale încă s-au păstrat. Aici turiştii vor găsi muzee, biserici, temple, dar mai ales clădiri impresionante, arată CNN.
Taipa, Macau
Când foamea dă târcoale, nu există alegere mai buna ca Rua do Cunha (Strada Mâncării), unde oferta e extrem de largă.

Dalat e un oraş din Vietnam care începe să se bucure de tot mai multă atenţie. Cunoscut ca „oraşul primăverii eterne”, era o destinaţie favorită a guvernatorilor francezi, în vremea în care Vietnamul era colonie.
Hotel Hang Nga — Dalat, Vietnam
Cu o climă extrem de plăcută şi munţii la doi paşi – spre deosebire de coastă cu un aer umed -, Dalat oferă nu numai un cadru natural de poveste, ci e raiul amatorilor de golf.
Dalat, Vietnam

Thailanda nu putea să lipsească din topul destinaţiilor asiatice. Aceasta e reprezentată deKo Adang, o insulă faimoasă pentru plajele sale. Se ajunge cu barca, o barcă lungă, specifică acestor locuri, aşa că drumul în sine e o experienţă.
Ko Adang, Thailanda
Un loc perfect pentru relaxare, Ko Adang nu oferă adrenalină. Poţi admira apusul, întinderea nesfârşită de apă turcoaz şi nisip alb. Insula măsoară 30 de kilometri patraţi, fiind aproape de graniţa cu Malaiezia.
insula-ko-tao-thailanda
Când te saturi de plajă, pădurea şi munţii sunt la doi paşi, cadrul perfect pentru drumeţii.

În ceea ce priveşte cazarea, nimic somptuos: bungalouri şi corturi. Nu vei avea însă nevoie de altceva.

Kiu Tsui Chau este o insulă din Hong Kong unde, în cursul săptămânii, turiştii au plajele doar pentru ei. Pe insulă se ajunge după o scurtă plimbare cu barca din portul Sai Kung, de asemenea, căutat de turişti.
Kiu Tsui Chau, Hong Kong
Apele sunt limpezi şi curate, ideale pentru snorkeling. Şi dacă vacanţa nu e una scurtă, e recomandată şi o plimbare pe insula vecină, Kiu Tau.

Yakushima, în Japonia, e o insulă aflată în patrimoniul UNESCO. Climatul subtropical face ca aici ţestoasele să o ducă foarte bine. În apă se văd adesea şi delfini.

Diversitatea speciilor de pe insulă nu se limitează la viaţa marină şi nici măcar la faună. În Yakushima pot fi admiraţi cedri de peste 1.000 de ani.
Yakushima, în Japonia
În ceea ce priveşte cazarea, oferta e largă: de la pensiuni şi camere închiriate de localnici până la hoteluri luxoase, cu spa. Există însă şi nişte hanuri tradiţionale, ce nu par pretenţioase, însă unde serviciile sunt impecabile.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante