Cum arată a doua cea mai frumoasă librărie din lume care are 100 de ani

by Ana Balan on Jul 25, 2016 Cultură 1544 Vizualizari

„El Ateneo Grand Splendid”, o librărie care are 100 de ani, cucerește astăzi prin frumusețe, grandoare și, firește, prin valoare. Librăria este ascunsă în regiunea Barrio Norte, din orașul Buenos Aires și a fost deschisă încă în anul 1919.

Până în anul 2000 acest edificiu a primit spectatori, deoarece a fost un teatru, mai târziu și cinematograf, ca ulterior să primească cititori, deoarece a fost deschisă librăria.

„Splendid El Ateneo Grand” întâmpină în prezent mai mult de un milion de vizitatori în fiecare an. Clădirea a fost proiectată ca cinematograf de către arhitecții Pero și Torres Armengol. Cel care a transformat-o în librărie este Fernando Manzone. Arhitectul a păstrat multe părți ale teatrului, inclusiv scena, balcoanele, chiar și perdelele roii.

În anul 2008, The Guardian a denumit „El Ateneo Grand Splendid” a doua cea mai frumoasă librărie din lume. Acest lucru nu este de mirare atunci când vezi decorul clasic prin care s-a păstrat ca în anii 1920. Mai jos urmăriți imaginile cu acest monument arhitectural.

 

 

 

 

 

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!