Una dintre cele mai descărcate aplicaţii meteo te spionează şi îţi vinde datele personale

by Ana Balan on Aug 28, 2017 Internet 419 Vizualizari

Aplicaţia meteo AccuWeather, una dintre cele mai populare atât pe iPhone, cât şi pe Android, şi-a înşelat utilizatorii vânzându-le datele personale către cei interesaţi să cumpere aşa ceva. Totul s-a realizat printr-o firmă terţă.

Calitatea informaţiilor oferite de AccuWeather prin intermediul aplicaţiilor sale de mobil continuă să fie foarte bună. Cu toate acestea, se pare că gigantul din spate a ales un mod neinspirat pentru a-şi monetiza produsul.

Un expert în securitate, Will Strafatch pe numele său, a descoperit că programul gratuit de pe platforma iOS îţi accesează o serie stufoasă de informaţii doar pentru a le comercializa prin intermediul companiei Reveal Mobile.

Unele informaţii la care aplicaţia are acces sunt previzibile, precum locaţia ta actuală sau numele reţelei WiFi. A fost surprinzătoare descoperirea că, atunci când ai dezactivate serviciile de localizare pe dispozitiv, aplicaţia îţi salvează BSSID-ul (adresa fizică de tip mac a routerului din casă sau de la birou) şi îl trimite către aceeaşi companie Reveal Mobile.

Printr-un algoritm destul de complex, respectiva informaţie poate, de asemenea, să fie folosită pentru a te localiza. Când aplicaţia este închisă, locaţia ta încă poate fi înregistrată prin intermediul conexiunilor Bluetooth de tip beacon, care sunt active în anumite magazine şi locaţii publice.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!