Statui antice din Polinezia Franceză ce dezvăluie o posibilă rasă extraterestră

by Ana Balan on Dec 14, 2016 Istorie 1815 Vizualizari

O insulă din Oceanul Pacific detine o moştenire neobişnuită lăsată în urmă de locuitorii antici – statui ce întruchipează o rasă extraterestră. Să fie acestea chiar reprezentările unor fiinţe extraterestre ce au vizitat Pământul în trecutul îndepărtat?

Fără îndoială că multe din semnificaţiile originale şi scopul multor lucrări de artă de demult au fost alterate sau pierdute de-a lungul timpului. Ceea ce a pornit ca o reprezentare abstractă în mintea unui artist antic poate fi considerată o descriere precisă a unor evenimente istorice ce au avut loc.

Deoarece statuile intitulate Temehea-Tohua sunt foarte similare portretelor moderne ale unor extratereştri, se poate ca acesta să fie exact cazul.

Neobişnuitele opere se găsesc în Nuka Hiva, cea mai mare insulă din arhipelagul Marquesas, parte a Polineziei Franceze. Europenii au găsit acest loc în ultimul deceniu al secolului 16, dar insularii se presupune că s-au stabilit în Polinezia undeva înainte anului 100 i.Hr.

Ceva interesant de reţinut este faptul că, în dialectal Marchiz sudic, insula era denumită “Te Fenua Enata,” adică “Insula oamenilor,” cumva opusul altor specii prezente pe planetă.

Unele statui de pe insula Nuka Hiva par să descrie fiinţe din alte lumi, ceea ce ne face să credem că locuitorii au întâmpinat cândva o rasă extraterestră. Reprezentările acestora stau dovadă vizitei lor şi au fost ridicate probabil în semn de respect pentru bunăvoinţa pe care făpturile au aratato.

Pe de altă parte, sunt şi alte întrebări care ne macină: Să fie aceste statui doar un produs al imaginaţiei bogate a insularilor? Să fi avut un scop ceremonial şi nimic mai mult? Sau poate că sunt gravuri în piatră ce reprezintă o întâlnire cu rasă extraterestră arhaică?

Unele sculpturi arata făpturi cu capul disproporţionat, sau chiar alungit; guri căscate şi ochi imenşi. Altele prezintă o combinaţie bizară între trăsături umane şi altele necunoscute, probabil din afara lumii noastre. Unii istorici consideră că statuile simbolizează de fapt două specii distincte de extratereştri: Reptilienii şi pe Cei Gri.

Oamenii şopârlă din constelaţia Draco apar în multe teorii ale conspiraţiei. Cu o natură rea şi manipulativă, această specie avansată de extratereştri se spune că guvernează umanitatea din umbră. Să fi aterizat acum zeci de mii de ani în acest arhipelag de insule? Asta ar explica de ce insularii au început să-I venereze şi şă le dedice statui.

O asemenea ipoteză nu pare prea desprinsă de realitate dacă ne gândim la vasta întindere de apă ce înconjoară insulele. Din perspectiva unor vizitatori spaţiali, acesta ar fi probabil cel mai potrivit loc pentru a-şi ascunde navele şi, în acelaşi timp, pentru a studia specimenele umane de pe insulele locale.

Raporturi moderne ce implică extratereştri Gri îi descriu că având între 0,9 şi 1,2 metri, umanoizi, cu capetele alungite şi ochii largi şi eliptici. Unele statui de aici se aseamănă izbitor cu această descriere.

Se poate ca aceste gravuri în piatră să fie doar toteme ce aparţin culturii Polineziene, sau există un adevăr mai profund decât atât? Un singur lucru pare cert: reprezentările acestor fiinţe nu par să fie umane deloc

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!