Celebrul călător Marco Polo a descoperit cu 2 secole mai devreme America...

by Ana Balan on Jan 16, 2017 Istorie 1420 Vizualizari

Marco Polo (n. cca. 1254, Veneția – m. 8 ianuarie 1324, Veneția) a fost un comerciant venețian, care s-a făcut cunoscut prin relatările sale despre o călătorie în China. Cunoscută sub mai multe titluri: „Diversitatea Lumii”, „Cartea Minunilor” sau „Milionul”, lucrarea venețianului Marco Polo este una dintre marile scrieri de călătorie din Evul Mediu și prima care dezvăluie Occidentului european lumea imensă și fabuloasă a Chinei și a Asiei.

Însă, surpriză… se pare că Marco Polo n-a călătorit doar în China şi Asia. O nouă hartă incredibilă ar putea dezvălui faptul că Marco Polo a fost, de fapt, primul european care a descoperit America cu mai mult de două secole înainte de Cristofor Columb (1492). O hartă desenată pe piele de oaie arată ceea ce pare a fi strâmtoarea Bering, Alaska, Insulele Aleutine și coasta de vest a Americii de Nord.

“Harta cu nava” provine dintr-un tezaur de 14 documente care tocmai au fost studiate în profunzime pentru prima dată. Ele au fost găsite în 1930 într-un portbagaj în care a aparținut unui imigrant italian care s-a stabilit în San Jose, California

Se pare că istoria ar trebui rescrisă…

Sursa: Daily Mail

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!