Celebra hartă a lui Piri Reis a fost făcută cu 6000 de ani înainte, dintr-o navă spaţială!

by Ana Balan on Jul 25, 2016 Istorie 1114 Vizualizari

Despre misterioasa hartă a lui Piri Reis nu-i prima dată când discutăm (https://howandwhy.ro/stiinta/898-Harta-Piri-Reis-starneste-controverse-si-poate-da-peste-cap-toata-istoria-umanitatii.html). Dar, de data asta, voi prezenta o ipoteză foarte fascinantă.

Aşadar, la muzeul Top Kapi din Istanbul se găseşte o hartă din antichitate. Ea poartă numele amiralului turc, care a întocmit-o – harta Piri Reis. Iar Piri Reis ar fi copiat-o după un original mai vechi. Datarea este făcută după calculul musulman, ea corespunde anului nostru 1513. Ceea ce surprinde pe această hartă este că ea are trasate graniţele Antarcticii şi anume fără gheaţă. Harta a fost proiectată cu o metodă specializată, care proiectează Pământul rotund sub formă plată. Mai apare întreaga Americă de Sud şi Atlanticul şi coasta Pacificului.

De aceea profesorul Charles H. Hapgood s-a adresat în 1960 aviaţiei americane, fiindcă voia să ştie dacă aşa ceva ar fi posibil. Şi a primit răspuns. Un locotenent colonel al forţelor armate îi comunica lui Hapgood că părţile de jos ale hărţii reprezintă coasta Prinţesa moştenitoare Martha a ţării regelui Maud şi că reprezintă peninsula Antarctica. Detaliile geografice ale părţii de jos a hărţii corespund uimitor de exact cu profilul seismic, întocmit de expediţia suedezo-britanică în Antarctica în 1949. De aici concluzia că înaintea îngheţului, coasta a fost descrisă cartografic. Astăzi gheaţa de acolo are o grosime de 1,5 kilometri. Datorită progresului cunoştinţelor geografice, aviaţia nu îşi poate explica exactitatea cu care a fost întocmită această hartă la nivelul ştiinţific din 1513.

E posibil ca, în trecut, Antarctica să fi avut o anumită perioadă de timp fără gheaţă. Conform cercetărilor efectuate de Charles Hapgood şi echipa sa, noua îngheţare a Antarcticii a avut loc în urmă cu circa 6.000 de ani, deci în jurul anului 4.000 î. Hr. Ea pare să fi fost luată dintr-un vehicul spaţial sau avion, ce se afla deasupra Cairo. Nave spaţiale cu cel puţin 6.000 de ani înainte!?

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante