(Foto, video) Cel mai frumos complex turistic din piatră și lut cu pae (Romania).

by Ana Balan on Jul 25, 2016 Istorie 2866 Vizualizari

Satul hobbiților în România? Pare o glumă, dar exact așa arată proiectul unor tineri antreprenori români care și-au dorit alt fel de turism. Cei doi soți din București și-au vândut casa, au lăsat în urmă Capitala și au început să construiască într-un sat din Sibiu un mic castel desprins din povești. „Castelul” va adăposti un hotel cu 10 camere și un restaurant cu mâncare organică. Deși construcția nu a fost finalizată, locul este deja o atracție turistică, sute de oameni venind în fiecare săptămână să viziteze locul.

Fundația este din beton ciclopian, structura de lemn, pereții din lut, paie, nisip și balast. Construcția e tencuită pe exterior cu o tencuială de var hidraulic de la Kerakol (Italia) și văruită cu bidineaua. Acoperișul este din șindrilă de lemn și lăcuită cu un lac pe bază de apă, scriu cei de la HotNews.ro.

Castelul de Lut Valea Zânelor se afla la circa 50 de km de Sibiu, în satul Porumbacu de Sus. Construcția lui a început în 2014, iar acum se apropie de final. Proprietarii, Răzvan și Gabriela Vasile, și-au vandut casa pentru a-l putea construi, unul dintre ei și-a lăsat jobul, iar după ce va fi dat în funcțiune, toată familia intenționează să se mute aici.

 

 

„Noi am cumpărat terenul prin 2006 și din 2006 până în 2014, când efectiv ne-am apucat de lucru, am tot venit aici, ne-am uitat și ne-am dat seama că locul asta inspiră o poveste. Așa că ne-am dorit să construim ceva de poveste. Dacă ați fi venit înainte să fie construit și ați fi stat aici pe teren și vedeați peisajul și munții… Pe noi cel puțin așa ne-a inspirat. Ca idee am plecat de la casa piticilor din Alba ca Zăpada. Ne plac poveștile. De acolo am plecat, să fie un loc plăcut și pentru cei mici și pentru cei mari. Am schimbat mai mulți arhitecți, ultimul a fost cu noroc și a reușit să înțeleagă ce ne dorim. Așa am reușit să facem acest castel. Eu stau aici 24 de ore din 24. Până în 2002 am lucrat într-o mare companie de publicitate după care mi-am făcut o firma pe partea de producție publicitară, firma pe care o avem și acum. De ea se ocupa soția. Ne-am dorit o altă viata. Ca să construim castelul am folosit toate economiile noastre, ne-am vândut casa din București, iar cu banii de pe casă ne-am apucat de construit aici. Acum stam cu chirie”, a povestit Răzvan Vasile.

 

 

Lucrările au început în 2014, iar acum sunt aproape de final. „Mai avem ceva până la final. Încercam în 3-4 luni să dam drumul la restaurant, poate chiar mai repede, iar partea de cazare o să mai dureze, poate reușim o parte până la finalul anului, iar restul anul viitor. Hotelul va avea 10 camere dintre care 4 apartamente și 6 camere duble, undeva la 30 de locuri. Nu pot să vă spun valoarea investiției fiindcă mai este de investit. Prețurile la cazare vor fi undeva medium – high. Nu am făcut un plan în cât timp vom recupera investiția. Noi nu am gândit ca o multinaționala, să stam să calculam. Am gândit-o ca o chestie de viitor, probabil vom reinvesti profitul. După ce vom deschide hotelul, toată lumea se va muta aici și ne vom ocupa de business. Am un băiat de 8 ani care abia așteaptă să ne mutam aici”, mai povestește proprietarul hotelului.

 

 

Deși construcția nu a fost finalizată, locul este deja o atracție turistică, sute de oameni venind în fiecare săptămână să viziteze locul.

„Până acum am avut mii de vizitatori. Îmi este greu să va spun exact. Duminica sunt undeva la 1.000 de persoane, iar în cursul săptămânii undeva la 100 de persoane pe zi. Mai ales acum, pe perioada concediilor, vine foarte multa lume. Au venit oameni din Canada, din America, Argentina, Mexic, cam toată Europa – țările Nordice, Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia. Ieri a venit cineva să-mi spună că vor veni niște turiști din Filipine. Nu cerem nicio taxă de vizitare. Probabil că atunci când se va da drumul, va fi altceva, vor fi alte restricții. Acum oricine este bine venit să se uite, să facă fotografii”, spune Razvan Vasile.

La castel a avut loc și o nuntă, sesiunea foto, oficierea căsătoriei având loc la Primăria Porumbacu de Sus. Pagina de Facebook a castelului are deja 18.400 de like-uri, iar oamenii întreabă când se va deschide hotelul.

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 


Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

 

Photo Credit: Travelgeni.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!