Medicamentul ce ar putea fi utilizat pentru suprimarea răspândirii cancerului

by Ana Balan on Oct 24, 2016 Medicina 772 Vizualizari

Un medicament folosit în mod constant pentru tratarea răcelilor ar putea fi utilizat pentru stoparea răspândirii cancerului de la nivelul vezicii urinare, după cum arată un studiu recent al cercetătorilor japonezi, citat de The Independent.

Cercetătorii din Japonia au constatat că un medicament antiinflamator nesteroidian a oprit răsândirea cancerului şi a redus rezistenţa manifestată de organism la chimioterapice. Testele au fost făcute pe şoareci de laborator. 

Obţinerea acestor rezultate creşte speranţele obţinerii unui tratament pentru o boală care omoară foarte multe persoane la nivel mondial în fiecare an. 

Cancerul de vezică urinară poate fi împărţit în două tipuri. O primă formă este neinvazivă la nivelul muşchilor şi are o rată de supravieţuire pe o perioadă de cinci ani de până la 90%.

Cea de-a doua formă este cea invazivă în care şansele de supravieţuire scad până la 10% pe o perioadă de cinci ani. 

Acest tip de cancer este tratat în mod obişnuit cu chimioterapie, însă se dovedeşte că acesta a început să manifeste o rezistenţă la tratamentul clasic şi, pe această cale, să se extindă şi la celelalte organe. 

După ce au injectat în corpul şoarecilor de laborator celule canceroase, oamenii de ştiinţă au vrut să vadă cum răspund aceste celule la un tratament cu acid flufenamic, un medicament folosit în mod obişnuit la tratarea răcelii. 

"Studiul ar putea deschide calea pentru instituțiile medicale de a utiliza acidul flufenamic, care a fost în mod neașteptat dovedit a fi eficace in cazurile  de lupta cu cancerul ", a declarat Shinya Tanaka de la Universitatea Hokkaido din Japonia.

S-a dovedit că sub acţiunea acestui medicament înmulţirea celulelor canceroase s-a oprit, iar organismul a devenit din nou sensibil la chimioterapice. 

Cancerul de vezică urinară este al nouălea tip de cancer cauzator de moarte în Europa şi aproximativ 165.100 de persoane au murit la nivel mondial în 2012 din cauza acestei afecţiuni. 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante