Lentile de contact Google: care va permite diabeticilor să măsoare nivelul glucozei

by Balan Denis on Feb 28, 2016 Medicina 979 Vizualizari

Acestea nu sunt Google Glass în lentile de contact, dar poate fi primul pas în acestă direcţie. Laboratorul X al companiei Google doar a  anunţat despre lucrările la crearea lentilelor de contact inteligente pe blogul lor, care au menirea de a ajuta diabeticii de a-şi măsura nivelul său de glucoză.

Compania a spus că la moment se testează prototipuri ale acestor lentile care folosesc un mic chip wireless şi un sensor minuscul de glucoză. Aceste chip – uri sunt incorporate între acele două straturi moi a lentilelor.


 

Lentilele de contact conţin elemente foarte minuscule.
În acest anunţ  Google a accentuat că oamenii de ştiinţă au analizat mult timp modul în care anumite secreţii a organizmului uman îi poate ajuta de a determina nivelul glucozei în sânge. Sa dovedit că lacrimele, lucreză foarte bine, dar având în vedere că majoritatea oamenilor nu sunt actori din  Hollywood şi nu pot plânge la cerere, utilizarea lacrimelor nu a fost niciodată o opţiune, până acum.

Potrivit Google, sensorii pot efectua o calculare pe secundă, şi lucrează cu adăugarea unor mici LED lumini pe lentile care semnalează utilizatorul despre depăşirea nivelului glucozei. Sensorul este întratât de mic că arată ca „o fărâmă de străluci”.

Google deasemeni a declarat că ei lucrează în comun cu FDA (Food and Drug Administration) pentru a transforma aceste prototipuri în produse reale. Aceşti partneri, a spus compania. „vor folosi tehnologia noastră pentru lentilele de contact inteligente şi  dezvoltare de aplicaţii pentru a face măsurarile accesibile atât pentru purtător cât şi pentru medicul lor.”

Trebuie de remarcat că şi alte companii, inclusiv Micosoft, au demosntrat anterior lentile similare

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!