Cum vor arata ambulantele viitorului

by Ana Balan on Feb 5, 2016 Medicina 1182 Vizualizari


Tehnologia de productie a dronelor avanseaza pe zi ce trece. Aparatele devin tot mai mari si mai rapide si sunt din ce in ce mai usor de controlat. In acelasi timp,domeniul medical se confrunta cu problema vehiculelor care nu pot interveni la timp, in caz de urgenta, datorita, in principal, traficului aglomerat din marile orase. Prin urmare, care ar fi sansele ca dronele sa ia locul ambulantelor si sa inceapa sa transporte pacienti in asa fel incat acestia sa ajunga mult mai repede inspitale?
 

La aceasta idee s-au gandit deja specialistii companiei americane Argodesign, care au proiectat o drona avand rolul unei ambulante cu o capacitate de un singur pacient. Acesta va fi insotit de un paramedic pe tot parcursul zborului, potrivit descopera.ro.
 

Drona poate fi controlata prin GPS, de catre un pilot sau in ambele moduri. Vehiculul are o dimensiune echivalenta cu cea a unui automobil obisnuit, ceea ce inseamna ca poate ateriza aproape in orice loc al orasului.
"Bineinteles ca acest concept nu poate fi transpus deocamdata in realitate, dar tehnologia dronelor avaseaza rapid si nu se stie niciodata ce se va intampla in viitor. Credem ca aceste aparate ar fi mai bine utilizate in scop medical si nu de catre armata sau de catre pasionatii de fotografii aeriene", au declarat reprezentantii Argodesign.
Pretul de productie al unei astfel de drone este estimat la 1 milion de dolari, cu mult mai putin decat in cazul fabricarii elicopterelor folosite astazi de catre paramedici.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!