Plante care purifică aerul din locuintă

by Ana Balan on Nov 7, 2016 Natura 2480 Vizualizari

Un studiu efectuat de NASA arata care sunt plantele de interior care ajuta cel mai mult la purificarea aerului din spatii inchise. Urmatoarele plante pot face minuni cu aerul din locuinta, filtrandu-l de compusi organici volatili periculosi, precum resturile microscopice de la materiale de constructii si mobilier sau  de la pesticide si vopseluri.

Chimicalele sunt peste tot in jurul nostru- incepand de la materialele de constructie si pana la solutiile de curatenie. Multumita unor plante de camera, putem sa transformam aerul intr-unul mai curat si mai oxigenat. Iata cateva plante care ne ajuta sa curatam aerul din casa.

1. Crinul pacii

Potrivit denumirii ei, aceasta floare superba este aducatoare de pace si armonie. Crinul pacii elimina formaldehidele din covoare si tapiterii, benzenul din materialele plastice si fibrele sintetice, precum si alte cateva toxine aeropurtate tipice mediilor inchise. Crinul pacii are nevoie de cat mai multa lumina naturala ca sa infloreasca.

2. Areca (Palmier de bambus)

Areca, supranumita si „bambusul chinezesc”, este o planta care evoca imaginea padurilor tropicale si atmosfera unui spatiu zen reconfortant. Areca este si un puternic filtru de aer care absoarbe si elimina monoxidul de carbon si cloroformul, informeaza Healthline. Areca este un palmier de bambus ce poate creste chiar pana la o inaltime impresionanta de trei metri!

3. Aloe Vera 

Cel mai cunoscuta pentru gelul vindecator pe care il contine, aloe vera este o planta suculenta usor de ingrijit care curata aerul de formaldehide si benzen. Potrivit Mother Nature Network, aloe vera se foloseste pentru decor de peste 6.000 de ani.

4. Feriga sabie 

Feriga este o planta vasculara cu frunze ramificate foarte aspectuoase. In special feriga sabie reprezinta un foarte eficient filtru natural pentru formaldehide, potrivit sursei Rodale's Organic Life. Desi este putin mai greu de ingrijit, feriga sabie merita din plin efortul.

5. Planta-paianjen 

Mother Nature Network a clasificat planta-paiajen printre plantele cele mai rezistente si cel mai usor de ingrijit. Planta-paianjen purifica aerul de benzen, formaldehide si monoxid de carbon. Cu toate ca este foarte robusta, aceasta planta incanta privirea cu frunze dispuse in cascada si flori albe gratioase.

6. Smochin plangator

Acest superb ficus cu trunchi infasurat arata elegant in orice decor. Mother Nature Network sustine ca cel mai bun amplasament pentru aceasta planta este in camera de zi, unde curata aerul ambiental de agentii poluanti emanati de mobila si de covoare.

7. Iedera

Aceasta delicata planta agatatoare arata cel mai bine atunci cand este sadita in cosuri suspendate. Poate fi utilizata pentru inviorarea camerelor intunecate. Iedera curata aerul de chimicale dure precum benzen si formaldehide, informeaza Healthline.

8. Palmier

Palmierii se numara printre plantele ornamentale cel mai usor de ingrijit. Exista numeroase specii potrivite pentru decorul locuintei, dar Rodale's Organic Life recomanda in special curmalul pitic. Frunzele sale cu aspect exotic filtreaza foarte eficient formaldehidele si alti poluanti volatili de interior.

Iata cat de usor este sa imbunatatesti calitatea aerului din locuinta. In plus, plantele recomandate de noi au si un aspect foarte placut, fiind ideale pentru decorarea oricarui spatiu ambiental.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!