UIMITOR! Vezi că-i o pădure, dar,de fapt, este un singur copac.Cum arată în interior? (VIDEO)

by Ana Balan on Nov 18, 2016 Natura 910 Vizualizari

Se spune că nu vezi pădurea din cauza copacilor. În acest caz, situația este cu totul diferită, vezi că-i o pădure, dar, de fapt, este un singur copac. Grădina botanică de lăngă Kolkata (India) are „Uriașul copac banyan”. Este piesa de rezistență a acesteia.

Arbore a fost în trecut lovit de trăsnet și, ulterior, atacat de o boală, de aceea partea din mijloc a fost înlăturată, pentru ca restul copacului să poată fi salvat. „Marele copac banyan” reprezintă o rețea de vlăstare de mari dimensiuni legate între ele, și ocupă o suprafață mare. Vlăstarele sunt într-o continuă dezvoltare.

Arbore aparține speciei „Ficus benghalensis”, crește în mod natural în India și produce fructe asemănătoare cu smochinele roșii mici, dar nu se mănâncă.

Are o vârstă de peste un sfert de mileniu și este menționat în jurnale de călătorie din secolul XIX. Marele arbore întins a făcut față la două mari cicloane în secolul XIX, când a rămas fără câteva dintre crengile principale. Datorită imensului număr de rădăcini aeriene, trecătorul are impresia că arborele banyan are mai multe trunchiuri. Din interior, ca și din afară, pare o pădure și nu un singur arbore.

Uriașul Banyan este un copac ce supraviețuiește și se dezvoltă prin această rețea complicată de crengi și rădăcini aeriene, după ce trunchiul principal i-a fost înlăturat în 1925. În prezent, copacul ocupă o suprafață de 1,5 hectare iar cele mai lungi crengi ale sale ajung la circa 25 de metri.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!