Cele mai bune 10 locuri de unde poți admira CERUL noaptea

by Irina Renchez on Jul 8, 2020 Natura 144 Vizualizari

Cui nu-i place să stea pe un scaun într-o noapte caldă de vară afară și să privească cerul? Ei bine, dacă ești unul/una dintre aceste persoane, te invităm să descoperi unde sunt cele mai frumoase locuri din lume care oferă priveliști de neuitat asupra cerului întunecat. De asemenea, poți admira locuri cu cele mai spectaculoase show-uri celeste oferite de Aurora Boreală.

1. Valea Spiti, India

„Spiti”, care înseamnă „Țara de Mijloc” este o regiune ce leagă India de Tibet, aceasta fiind ascunsă în abisul Munților Himalaya. Departe de lumea agitată a secolului XXI, această regiune oferă o priveliște de neuitat asupra uimitorului cer. Fără doar și poate, dacă vei privi cerul în acest loc, te va face să te gândești cât de misterios și mare este Universul și să te întrebi ce se află dincolo de acesta. Această oază de relaxare din Himalaya este fără discuție una dintre cele mai frumoase locuri unde poți admira cerul în toată spendoarea lui.

 

2. Observatorul Astronomic din Africa de Sud (SAAO în engleză), Cape Town, Africa de Sud

Clădirea unde este situat observatorul este cea mai veche din Cape Town, fiind unul dintre puținele locuri unde poate fi admirată constelația Crux în toată splendoarea ei. Dacă veți ajunge în Cape Town, trebuie neapărat să treceți și pe la SAAO, unde veți fi întâmpinați de ghizi care vă vor aștepta cu tot felul de povești interesante despre astronomie. SAAO este unul dintre cele mai apreciate observatoare astronomice din lume, anual atrăgând zeci de mii de vizitatori.

 

3. Namib Desert, Namibia

Deșertul african Namib este ziua un loc al morții, lipsit de viață din cauza temperaturilor ridicate ce sunt înregistrate, fapt ce îl face imposibil de locuit pentru majoritatea vietățiilor. Însă seara este cu adevarat o binecuvântare pentru pasionații de astonomie, oferind o vedere de 360 de grade asupra întregului cer, neobstrucționată datorită lipsei arborilor. Chiar dacă deșertul Namibian pare un loc al pierzaniei pe timpul zilei, acesta se transformă într-un loc de neuitat pentru vizitatorii săi care vor să admire frumețea cerului.

 

4. Toscana, Italia

Regiunea Toscana este una dintre cele mai frumoase locuri din Italia, unde văi și vile domină peisajele, în timp ce arhitectura istorică a orașelor atrage milioane de vizitatori. De asemenea, această regiune este locul unde, în secolul al XVII-lea, Galileo Galilei a dezvoltat telescopul său, revoluționând domeniul astronomiei. Tot această regiune este perfectă pentru a admira craterele și petele solare ale Lunii. Toscana este evaluată ca fiind unul dintre cele mai potrivite locuri de pe Pământ pentru a admira cerul de noapte. Departe de luminile orașului, pe partea de sus a dealurilor, astronomii amatori își setează echipamentele și admiră spectacolul Universului.

 

5. Tenerife, Spania

Insula spaniolă, chiar dacă este cunoscută publicului larg mai ales pentru plajele sale curate și viața sa noctură, ei bine, aceasta este de asemenea considerată a fi unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa unde poți admira cerul. Parcul National Teide, este una dintre locațiile din Tenerife unde cerul poate fi observat fără obstrucționări, acest loc în decursul anilor primind mai multe distincții importante, prin care „Starlight Reserve” și „Starlight Tourist Destination”. Există un restaurant pe cel mai înalt punct al muntelui Teide, unde puteți privi cerul și servi o cină romantică cu persoană iubită, urcarea realizându-se cu ajutorul unei telecabine.

 

6. Podului Owachomo, din Monumentul Naţional al Podurilor Naturale

Declarat monument național în 1908, podul a fost numit „Owachomo” în onoarea americanilor nativi care au realizat acest impresionat edificiu deasupra râului Colorado. În timpul zilei este un sit arheologic deosebit, plin de minuni naturale, de roci, poduri sau formațiuni ciudate. În timpul nopții însă, o altă scenă întreagă se desprinde deasupra sa: Calea Lactee se poate observa în toată splendoarea sa, fără nicio poluare luminoasă. De asemenea, tot din aceast loc poate fi admirată fără obstrucții Lumina zodiacală. Un alt motiv pentru care trebuie vizitat îl reprezintă faptul că acesta este considerat a fi cel mai întunecat parc din America, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri pentru a observa cerul.

 

7. Tasmania

Este cel mai sudic stat al Australiei, având o populație ce nu depășește 500.000 de locuitori. Chiar dacă este cunoscută mai ales pentru diavolii tasmanieni, Tasmania oferă posibilitatea de a admira aurora polară. Această este similară cu aurora boreală și apare în intervalele sptembrie-octombrie și martie-aprilie. Lipsa de popularitatea a aurorei polare este dată din lipsă locurilor unde ea poate fi admirată, Tasmania fiind unul dintre puținele locuri în care aceasta poate fi observată de pasionații de astronomie.

 

8. Fairbanks, Alaska, USA

Fairbanks se numără printre puținele locuri din lume unde aurora boreală poate fi admirată fără obstrucții. Dacă dorești să vezi acest spectaculos joc natural de lumini, atunci ar trebui să-ți cumperi un bilet la „cinematograful„ din Fairbanks.

 

9. Insula Stewart, Noua Zeelandă

Aceasta insulă maură din Noua Zeelandă oferă o priveliște uimitoare asupra aurorei polare, fiind unul dintre puținele locuri unde acest spectaculos joc de lumini poate fi observat. Din păcate, vremea în această regiune este destul de imprevizibilă, fapt ce face destul de greu de observat prezența neonstrucționată a aurorei polare, însă merită orice așteptare.

 

10. Insulele din regiunea Lofoton, Norvegia

Aceasta regiune din nordul Norvegiei este formată din doar 6 insule ce se întind pe o suprafață de 1.226 km pătrați. Regiunea se află pe cercul arctic, loc unde Aurola Boreală poate fi admirată cel mai bine. Jocul magic de lumini ce poate fi admirat din această regiune atrage anual zeci de mii de vizitatori. Lofoton este considerat pe bună dreptate cea mai bună opțiune din Europa pentru a admira impresionantul show celest „regizat” de aurora boreală.

 

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!