Stiați că aceste flori trebuie plantate în grădină în decembrie și ianuarie

by Ana Balan on Jan 3, 2017 Natura 2703 Vizualizari

Se crede că este sfârșit de toamnă, început de iarnă și respectiv este o perioadă de odihnă pentru grădinari. Însă cei care se ocupă de grădinărit de mai mulți ani cunosc că nu pot să se relaxeze nici în această perioadă. În noiembrie trebuie să pregătească terenul pentru iernare, iar primăvara se vor ocupa activ de răsădire și plantare.

Sunt un șir de plante de iarnă care trebuie plantate în decembrie-ianuarie, ca acestea să ne bucure cu frumusețea lor pe tot parcursul anului.

1. Pelargonium (mușcata)

Mușcata poate fi plantată din noiembrie până în aprilie. Dacă veți crește răsad în timpul iernii, nu uitați să-i asigurați suficientă lumină. Semințele se acoperă cu folie de plastic și se menține o temperatură de aproximativ 20°C.

2. Helenium de toamnă

Dacă o veți planta în decembrie, va înflori deja la sfârșitul verii. Răsadul poate fi plantat în grădină în luna mai.

3. Primula

Această plantă vă va bucura cu florile sale la început de vară, dacă veți crește răsadul pe timp de iarnă.

4. Lavanda

Nu este doar frumoasă, dar și folositoare. Trebuie să o aveți neapărat în grădină, deoarece ulterior o puteți folosi în gospodărie, de exemplu pentru îndepărtarea moliilor. Semințele pot fi cumpărate toamna târziu și să creșteți răsadul la sfârșitul lui ianuarie.

5. Gențiana

Sunt niște flori albastre frumoase care încep să înflorească doar în al doilea an. Deci cu cât vom face răsad mai devreme, cu atât mai repede ne vom bucura de flori. Mai mult, frunzele de gențiană se folosesc împotriva tusei, scăderea febrei, afecțiunilor de stomac. de asemenea, au proprietăți sedative și antiinflamatoare.

6. Eustoma sau trandafirul irlandez

Este gingaș și extrem de frumos. Acest trandafir are nevoie de aproximativ cinci luni, de aceea trebuie să începeți să-l creșteți nu mai târziu de luna ianuarie.

7. Begonia 

Este o plantă cu flori foarte frumoase. De asemenea, curăță aerul din încăperi, deoarece frunzele acesteia elimină uleiuri volatile. Respectiv începeți să o creșteți cât mai curând.

Veți munci puțin și în perioada de iarnă, în schimb vă veți bucura de niște flori extraordinare pe timp de vară.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!