8 orașe ale lumii care vor dispărea de pe fața Pământului până în anul 2100

by Ana Balan on Mar 3, 2017 Natura 1923 Vizualizari

În privinta supravietuirii pe planeta noastra Pamant, noi, oamenii, nu prea putem face foarte multe. Sigur, putem escalada cei mai inalti munti si ne putem scufunda in abisurile cele mai adanci ale oceanelor, insa acest lucru nu schimba faptul ca suntem, de fapt, foarte mici (comparativ cu Pamantul).

Catastrofele naturale cum sunt uraganele, inundatiile, tornadele, vulcanii etc ne afecteaza profund vietile si suntem destul de lipsiti de aparare impotriva lor.

Potrivit cercetătorilor, până în anul 2100 unele locuri vor dispărea complet de pe fașa pământului, printre aceste numărându-se și cele enumerate mai sus, din cauza schimbărlor climatice, ale solului, nivelele mării, dezastrele naturale și problemele economice.

Acestea sunt cele 8 orașe care vor dispărea până în anul 2100, potrivit Top Tenz:

1. San Francisco, SUA

Conform cercetatorilor de la Universitatea din California, în 2086, în zona San Francisco, va fi un cutremur de magnitudine 7 sau mai multe puncte. San Francisco, este, de asemenea, una dintre cele mai rapide în schimbare-orașe din Statele Unite.
 Toate acestea fac parte din deplasarea costisitoare și periculoase punct de vedere geografic zonele de coastă interioare. Această tendință poate fi accelerată ca urmare a dezastrului devastator.

 

2. Veneția, Italia

Capitala Sf. Valentin, cel mai romantic oraș din lume - Veneția, cade deja în jur de milenii, dar în ultimul secol, viteza de coborâre a crescut în mod semnificativ. De-a lungul ultimilor 100 de ani de la Veneția a scăzut cu 24 de centimetri. Guvernul are planuri de a apăra orașul, cu scopul de ao ridica la nivelul mării. Cu toate acestea, indiferent dacă aceștia lucrează sau nu, nimeni nu știe.

Cu totii am auzit de Venetia, faima frumusetii orasului i-a dus vestea in intreaga lume. Orasul este vestit pentru canalele sale pline de apa ce strabat intreg orasul si pe care oamenii le strabat cu ajutorul mijloacelor de transport pe apa. Orasul practic se scufunda incet-incet, multe dintre cladirile acestuia suferind cu regularitate din cauza inundatiilor.

 

3. Detroit, SUA

Din anul 1950, populația din Detroit a scăzut cu o treime până la aproximativ 950.000 de oameni. Se presupune că populația orașului va scădea încet, dar constant, cel puțin până în 2030, rata șomajului în oraș va fi mai mare de 10%. Dacă aceste tendințe continuă, Detroit se va schimba dincolo de recunoașterea de 2100.

 

4. Ivanovo, Rusia

Ivanovo  este un oraș mic în partea centrală a Rusiei. Populația orașului acum se ridică la aproximativ 448 000 de persoane, însă această cifră este în continuă scădere. Raportul în favoarea celor din urmă pentru bărbați și femei, rata natalității este în scădere, iar rata mortalității este în creștere. Din moment ce Ivanovo nu are nici o industrie modernă, tinerii pleacă în alte orașe cu potențial dezvoltat. 

 

5. Orașul Mexic, Mexic

Motivul - lipsa apei potabile si infundarea solului riscurile de capital Mexic fiind sub apă. Orașul Mexico  se află pe stratul acvifer, care este, de asemenea, principala sursă de apă potabilă.

Albia unui lac nu este o fundație potrivită pentru un oraș si acesta se scufundă in fiecare an cam 10 cm, ajungand ca in ultimii 40 ani sa se scufunde 10 metri.

 

6. Banjul, Gambia

Oraș situat pe coasta țării sale africane, principala ingrijorare  este că are legatură cu creșterea nivelului oceanului.

Linia de coastă se erodeaza treptat, iar linia de plutire a oceanului este la doar 2 kilometri de singura autostradă care leaga orașul Banjul de restul orașelor și, prin urmare, de restul țării.

 

7. Napoli, Italia

Napoli este unul dintre cele mai vechi orase din istorie si multi oameni tot migreaza de sute de ani in acest oras.Orasul Napoli este unul dintre cele mai amenințate de o eventuală erupție a aceluiaș vulcan care a transformat in cenusă Pompeii, Vezuviul. Amplasat si in apropierea supervulcanului Campi Flegrei, Napoli risca sa aiba parte de o soarta trista intr-un viitor nu foarte indepărtat, ținand cont de faptul că acest supervulcan dî semne de "trezire" deja de cativa ani.

Pentru moment, totusi, amenintarea nu este iminenta, iar Napoli se bucură și de protecția oferită de curenții de aer, care au tendinta să bată inspre nord-est.

 

9. Bangkok, Thailanda

La fel ca Venetia, orasul Bangkok se scufunda pe masura ce creste nivelul oceanelor.

Orasul se foloseste de pesterile subterane pentru a se aproviziona cu apa potabila, insa, slabeste totodata si fundatia orasului.

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!