Te vor lăsa fără cuvinte. Vulcanii Noroioși, România ruptă de pe lună – FOTO

by Ana Balan on Mar 11, 2017 Natura 674 Vizualizari

Îţi doreşti să ajungi în locuri de o frumuseţe rară, care depăşesc orice limită a imaginaţiei? Să descoperi obiective turistice care pur şi simplu să îţi taie respiraţia? Ei bine, află că pentru toate astea nici măcar nu trebuie să pleci din ţara noastră.

Vulcanii Noroioşi sunt printre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii din România şi una din cele mai interesante rezervaţii naturale din Europa. Cele două platouri aride, cunoscute cu denumirea de Pâclele Mici şi Pâclele Mari, reprezintă cea mai cunoscută atracţie turistică din judeţul Buzău. Așa că, dacă te afli în zonă, ai grijă să nu îi ratezi. Cu siguranță nu îți va părea rău.

Peisajul selenar, extrem de spectaculos, atrage anual mii de turişti fascinaţi de vulcanii în miniatură care, datorită erupţiilor de gaze din pământ, antreneză spre suprafaţă apă şi nămol. Sentimentul straniu creat de locul fără viaţă, râurile de noroi şi miile de crăpături din pământ care formează un efect vizual unic te vor duce cu gândul la o altă lume, extraterestră.

Cum ajungi la Vulcanii Noroioşi. Vulcanii Noroioşi sunt situaţi în Subcarpații Buzăului, în aria protejată Berca. Accesul se realizează pe DN 10 Buzău – Brașov. La kilometrul 18 se continuă pe DJ Satuc – Berca- Joseni- Policiori, pe o distanţă de 8 kilometri, după care se parcurg 5 kilometri pe DC Policiori – Pâcle. De aici vei avea de parcurs încă 3 kilometri la stânga pentru Pâclele Mici, iar pentru a ajunge la Pâclele Mari încă un kilometru.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante