10 din cele mai uimitoare produse în felul cum arată înainte de a fi culese

by Ana Balan on Mar 26, 2017 Natura 1464 Vizualizari

În prezent pe rafturile din comerț se găsesc o mulțime de produse mai mult sau mai puțin exotice. Puțini din noi își pun întrebarea unde acestea cresc sau cum se produc. Mai ales, deseori e o enigmă cum acestea arată înainte de a fi culese. Vă prezentăm 10 din cele mai uimitoare produse în felul cum arată înainte  de a fi culese. Veți fi uimiți!

1.MIGDALE

Mulți consideră migdalele a fi un soi de nucă. Pe când, acestea este o drupă, din familia Prunelor. Migdalele sunt bogate atât în vitamina E contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii, a părului și a unghiilor, însă, conțin și o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.

2.SCORȚIȘOARA

Scorțișoara este un copac de dimensiune mică, mereu verde. Coaja acestui copac este folosită la prepararea celui mai popular din lume condiment, pe care îl folosim cu atât drag la produsele de patiserie.

3.ȘOFRANUL

Probabil, fiecare din noi cunoaște cum arată șofranul. Însă, mai puțini cunosc că acest condiment de culoare portocalie se prepară din astfel de flori. Pentru condiment din acestea se folosesc doar stigmele acestor flori – partea superioară a stilului, pe care se depune polenul.

4.ANANASUL

Deja demult este cunoscut faptul că ananasul nu crește pe palmier, dar într-un mod mai puțin obișnuit. Acesta aparține speciei plantelor erbacee. Ananasul este inclus în rândul plantelor medicinale datorită calităților fructului său, care are numeroase efecte benefice asupra sănătății.

5.ARAHIDELE

Arahidele fac parte din familia leguminoaselor. Planta cu vârsta de un an formează un arbust mic, cu tulpini ramificate. Arahidele sunt un aliment utilizat frecvent și cu bune rezultate în situații de surmenaj intelectual, în oboseala fizica accentuată.

6.CAFEAUA

În acest fel arată cafeaua înainte ca aceasta pregătită pentru comercializare. E incredibil că băutura favorită a milioane de oameni arată așa. Cafeaua, prin conținutul de cofeină, ajută la menținerea concentrării în momentele solicitante.  Mai mult, îmbunătățește memoria pe termen scurt și alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.

7.SUSANUL

Iată cum arată semințele de susan, care cu toții le savurăm pe chiflele preferate. Semințele de susan au un profil nutrițional fabulos, având capacități de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afecțiuni. Acestea au un conținut extrem de ridicat de cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, zinc plus o serie de vitamine și proteine.

8.NUCI ACAJU

Gustul sau foarte plăcut dar și calitățile sale de a înlocui cu succes smântâna, și alte produse lactate, au adus nucile acaju în atenția vegetarienilor dar și a celor care doresc puțină varietate și vor să încerce ceva nou și delicios.

9.PIPER NEGRU

Piperul este un arbust cățărător cu tulpină lemnoasă. Piperul negru este recoltat necopt și uscat la soare, în urma uscării devine negru și dur la textură, iute și înțepător la gust și miros. Piperul negru se folosește în diverse medicamente și produse cosmetice, iar uleiul de piper este, de asemenea, folosit ca ulei de masaj sau în anumite tratamente de frumusețe.

10.GHIMBIRUL

Cel mai uimitor este modul în care înflorește ghimbirul. O adevărată capodoperă naturală. Ghimbirul este o plantă cu proprietăți miraculoase pentru sistemul digestiv, pentru sistemul imunitar și care ajută și în caz de inflamații în organism.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante