15 de plante cu forme geomtrice pentru cei care iubesc simetria

by Ana Balan on Apr 28, 2017 Natura 1495 Vizualizari

Cine a spus că matematica nu poate fi interesantă? Plantele de mai jos pot părea ireale datorită formelor perfecte, însă ele sunt exemplul că natura este cel mai bun matematician. Calculează totul cu grijă și cu minuțiozitate, pentru a ne da exemplu că disciplina, cunoștințele teoretice și abilitățile practice pot face minuni la “locul de muncă.”

De fapt, există ordine în natură și există și artiști care încearcă să reproducă această simetrie, petrecând ore întregi studiind ordinea desăvârșită. De exemplu, Galileo Galilei a relatat în lucarea sa ”Il Saggiatore” că “Universul este scris în limbaj matematic și caracteristicile lui sunt triunghiurile, cercurile și alte forme geometrice”.

Oamenii s-au chinuit să înțeleagă această geometrie perfectă timp de sute de ani. În secolul al IV-lea, Plato credea că simetria în natură este dovada că există unele forme universale. Alan Turing, un alt geniu al matematicii, a scris în 1952 o carte în care explică pe îndelete cum se pot forma asemenea modele simetrice în natură.

Fractalii, numărul de aur, șirul lui Fibonacci, toate acestea se regăsesc pretutindeni în ceea ce ne înconjoară. Lumea naturală face uz de matematică mai tot timpul, iar plantele din acest articol sunt dovada că limbajul lui Dumnezeu este, după cum se spune, matematica.

Probabil mulți dintre noi iubim simetria și ne place ca totul să fie așezat într-o ordine perfectă. Ei bine, ceea ce o să vedeți mai jos o să vă bucure privirea și o să vă facă să înțelegeți că natura este cel mai mare artist. Ea nu are nevoie de riglă și compas pentru a trasa forme geometrice, făcând abuz de puterea divină pentru a ne impresiona cu minunățiile sale.

Planta Templul lui Buddha (Crassula)

 

Frunză de nufăr din Amazon

 

Dalie

 

Aloe Polyphylla

 

Hoya Aldrichii

 

Camelie

 

Aloe Spiralis

 

Cactus

 

Succulents

 

Pelecyphora Aselliformis

 

Hoya Kerrii

 

Varză

 

Viola Sacculus

 

Hoya Aldrichii

 

Varză roșie

 

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante