Cele mai frumoase parcuri din lume

by Ana Balan on Mar 19, 2016 Natura 2087 Vizualizari

Haideti sa dam o raita prin cel mai frumoase parcuri din lume! Haideti sa descoperim paradisul din mijlocul junglei de asfalt!

Parcul Guell, Barcelona

Parcul Güell (catalană: Parc Güell, spaniola: Parque Güell) este un parc cu elemente arhitectonice deosebite, situat in partea superioară a colinei El Carmel în districtul Gracia al Barcelonei. A fost proiectat de arhitectul Antonio Gaudi și construit intre anii 1900 – 1914. Din 1984 figureaza patrimoniul mondial UNESCO. De cum intri in Parcul Güell, ramai surprins de ingeniozitatea cladirilor, care par din turta dulce colorala, stralucirea mozaicului si bogatia plantelor. De neratat, casa-muzeu Gaudi, o adevarata bijuterie arhitectonica!

 

Parcul Stanley, Vancouver

Mandria orasului Vancouver, Parcul Stanley a fost deschis in anul 1888 si primeste anual peste 8 milioane de vizitatori. Inconjurat aproape in intregine de ape, este casa a 500.000 de cedri si brazi, dar si a numeroase gradini de trandafiri si rododendroni. Printre atactiile sale: un teatru de vara, o piscina si mai multe terenuri de golf.

 

Keukenhof, Lisse, Olanda

Supranumit “Gradina Europei”, Keukenhof este cea mai mare gradina de flori din Europa. Anul, se planteaza aici peste 7 milioane de bulbi de lalele, narcise si zambile. Din acest motiv, e bine sa va programati vizitele in acest parc in perioada martie-mai. Va veti bucura de milioane de flori, 100 de opere de arta si patru pavilioane dedicate plantelor exotice.

 

Parcul Golden Gate, San Francisco

Deschis in anii 1870, se intinde pe 100 de acri de dune de nisip si atrage 13 milioane de turisti in fiecare an. Principale atractii sunt Muzeul De Young, sera de flori, gradina japoneza si turna de bizoni.

 

Gradinile Namba, Osaka

Deschise in 2003, Gradinile Namba se intind pe 8 dintre cele 30 de niveluri ale unei cladiri de birouri, care incorporeaza si un mall, din Osaka. Se afla chiar langa gara, asa ca pregatiti-va sa ramaneti cu gura cascata, de cum coborati din tren. Flori, zeci de terarse si chiar si un canion, cu asta isi surprind Gradinile milioanele de vizitatori.

 

Parcul Balboa, San Diego

 

Gazduieste o gradina zoologica, 15 muzee, o gradina de trandafiri premiata la competitiile internatioanale, un carusel din 1910, cu fugurine sculptate manual, un iaz cu nuferi, precum si o gradina botanica in care pot fi admirate peste 2.000 de specii de plante.

 

Central Park, New York

Este, fara doar si poate, mandria newyorkezilor.  Se afla in Manhattan, a fost deschis în anul 1859, are 3,41 km² (4 km lungime și 800 m lățime) și este vizitat anual de circa 25 de milioane de persoane. Printre atractiile sale se numara Obelisculegiptean, numit “Acul Cleopatrei”.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!