Pietrele care plâng, fenomenul spectaculos din Japonia

by Ana Balan on Jun 30, 2017 Natura 621 Vizualizari

Natura găsește întotdeauna diferite moduri pentru a ne surprinde, iar fenomenul spectaculos al “Pietrelor care plâng” din Japonia este doar o dovadă că lumea naturală este deosebită.

Cei care se plimbă pe plaja din apropierea provinciei Okayama, din Japonia, au ocazia să admire frumusețea “Pietrelor care plâng”. Astfel, în fiecare noapte, localnicii sunt martorii unui spectacol de lumini impresionant: sute de mii de luminițe, de un albastru fluorescent ireal, plutesc prin apă și înfrumusețează nisipul și stâncile, creând un peisaj de vis.

Citeşte şi:  S-a trezit cu o durere de ochi. Până seara, diagnosticul era CRUNT - obiceiul îl avem cu toţii!

Fenomenul spectaculos are loc datorită licuricilor de mare, numite și watasenia scintillans, creaturi minuscule, de doar 3 milimetri lungime, ale căror corpuri sunt dotate cu fotofore, organe speciale care produc lumină.

În mod normal, aceste vietăți trăiesc la peste 300 de metri adâncime, însă sunt aduse de valuri la suprafață. Licuricii de mare pot fi văzuți încă de la începutul lunii mai, până în luna octoă ireal.

Citeşte şi:mbrie, iar spectacolul de lumini realizat de aceștia este parc

În 2015, doi fotografi – Trevor Williams și Jonathan Galione – s-au folosit de forța luminiscentă a acestor minuscule creaturi pentru a realiza o serie de fotografii.

Ce a ieșit puteți vedea în imaginile de mai jos!

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante