10 tuneluri fascinante

by Ana Balan on Mar 23, 2016 Natura 1383 Vizualizari

Tunelul neobisnuit de mai jos poate fi gasit in Parcul National Sequoia din California. Soseaua trece prin trunchiul unui arbore sequoia cazut in 1937. In loc sa-l mute din drum, administratia parcului a decis sa faca un tunel prin arbore. Tunelul alre 5,18m latime si 2,44m inaltime.

    Preria Luminilor este primul parc de vacanta din Texas prin care se poate merge cu masina. Parcul dispune de mai mult de 4 milioane de luminite insirate de-a lungul superbului parc Lynn Creek, situat pe malul lacului Joe Pool. Vizitatorii se pot delecta plimbandu-se prin cel mai lung tunel plin de luminite si vizitand Orasul de Vacanta.

   Acest fascinant tunel pe calea ferata este localizat in Klevan, Ucraina si este numit Tunelul Dragostei. Tunelul are trei kilometri. Tunelul atrage multe cupluri si fotografi care sa-i admire frumusetea.

 

 

 Tunelul sapat in stanca din Red Rock Canyon, Utah, SUA.

   Acest tunel din China este - probabil - una dintre cele mai fantastice, psihedelice si distractive modalitati de transport public. Tunelul conecteaza drumul national Nanjin de Pudong, trecand pe sub raul Huangpu, in Shanghai, China. Reprezinta o calatorie fantastica intr-o capsula de sticla, printr-un tunel de 647 de metri.

   Aceasta cladire din Houston, SUA si cea de langa au fost folosite ca sali de expozitie si cursuri de arta pentru mai bine de 30 de ani. Constructiile au fost programate pentru demolare, ca sa faca loc unei structuri mai mari. Ca un semn de ramas-bun, artistii locali Dan Havel si Dean Ruck le-au transformat intr-o opera de arta pe care au numit-o Inversion. Folosind scanduri de pe fatetele exterioare ale caselor, acestia au creat o palnie ca un vortex, care trece printre cele doua case si "iese" printr-o gaura intr-o curte adiacenta. Produsul finit are un efect fascinant pentru cei care intotdeauna au vrut sa experimenteze o gaura neagra fara riscul de a fi "zdrobiti intr-o singularitate cuantica".

   Norocosii rezidenti ai orasului Rotterdam din Olanda au acum o piata imensa, construita in forma unui tunel, cu imagini gigantice ale legumelor si fructelor proiectate pe interior prin intermediul ecranelor LCD. In structura exista apartamente cu balcoane, oferind privelisti minunate rezidentilor. Constructia combina cu succes locuinte, magazine, restaurante si o piata publica, cu un centru de activitate pentru locuitori si turisti.

   Aceasta alee inflorita este cunoscuta sub numele de Tunelul Wisteria si este situat in Gradina Kawachi Fuji, in Kitakyushu, Japonia. Arborii care dau frumusetea feerica acestei alei se numesc glicine, in romana, fiind arbusti decorativ agatatori, cu flori asemanatoare cu cele ale salcamului, albastre sau violete si parfumate.

   Un tunel neobisnuit, dar simplu, construit pentru evitarea accidentelor provocate de caderile de piatra. O idee buna pentru drumurile montane romanesti.

   Tunelul subacvatic al Centrului L'Oceanographic din Valencia, Spania.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!