Minunile Rusiei

by Ana Balan on Apr 11, 2016 Natura 1830 Vizualizari

1. Lacul Baikal:

Este un lac de origine tectonica, aflat in regiunea de Sud a Siberiei. Numele lui deriva din limba tatara < Bai-Kul> = lac bogat. Mai este cunoscut ca Ochiul Albastru al Siberiei si Perla Asiei pentru calitatea apelor sale.

 

2. Valea gheizerelor:

Se afla in peninsula Kamceatka si are sute de gheizere active.

 

3. Statuia Mamei Patria

Este o statue monumentala ridicata pe colina Mamaiev din Volgograd, vechiul Stalingrad, pentru a comemora batalia din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Constructia monumentala a inceput in 1959 si s-a terminat in 1967. Doua restaurari importante s-au facut in  1972 si 1986. Are o inaltime de 85  m si contine 5500 tone de beton  si 2400 tone de metal. Spada masora 33 m si cantareste 14 tone, in timp ce partea suspendata a esarfei cantareste 250 tone.

 

4. Palatul Peterhof:

Se compune din palat si parc, care se afla in partea meridionala a golfului Finlandei, la 29 km de Sankt Petersburg. Centrul ansamblului il constituie Palatul Mare, construit in stil baroc. De remercat este si parcul cu fantanile sale.

 

5. Catedrala Sf. Vasile:

Este o catedrala aflata in Piata Rosie din Moscova. Este faimoasa pentru cupolele caracteristice in forma de ceapa. Construirea catedralei s-a facut la ordinul tarului Ivan cel Groaznic pentru a comemora cucerirea hanatului Kazan si a fost realizata intre 1555 si 1561.

 

6. Stalpii din Republica Komi

Nimeni nu stie cu certitudine cand au fost creati. Se estimeaza ca au o varsta de 200 de milioane de ani  si o inaltime maxim de 42 m.

 

7. Muntele Elbrus:

Este un munte aflat in partea occidentala a lantului muntos caucazian din Rusia, aproape de frontiera cu Georgia. Este muntele cel mai inalt din Caucaz, care, impreuna cu muntii Urali, se considera frontiera dintre Europa si Asia.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!