10 destinaţii ascunse din România

by Ana Balan on Jun 2, 2016 Natura 1820 Vizualizari

Chiar dacă nu este tocmai sezonul excursiilor şi al concediilor, un weekend în care să fugi din aglomeraţia urbană este mereu binevenit. 

Cascade idilice, peşteri sălbatice, trasee izolate sau palate regale. Howandhhy.ro a descoperit 10 destinaţii fabuloase, toate în România.

Laguna Albastră

La doar 30 de km de Cluj am descoperit un lac cu apă azurie, Laguna Albastră, străjuit de pietre galbene calcaroase şi tufişuri de papură de un verde crud. Aici poţi găsi mereu clipe de linişte departe de hoardele de turişti galagiosi. Deşi locul este prost semnalizat şi neamenajat, poate fi accesat destul de uşor cu ajutorul GPS-ului. 

 

Cascada Bigar

Recomandată de Huffington Post şi The World Geography, cascada Bigar din judeţul Caraş Severin este un loc mai puţin cunoscut în România. Apa ce se revarsă pe stânca acoperită cu muschi de copac alături de izvorul subteran creează un peisaj ireal.

 

Castelul Cantacuzino

Cine ar fi crezut că există încă locuri ascunse pe Valea Prahovei? Am descoperit de curând, în Buşteni, castelul Cantacuzino, de o mare valoare arhitectonică, istorică şi artistică şi de o frumuseţe idilică. Înconjurat de pădurea deasă de brazi, cascade şi fântâni arteziene, castelul poate fi refugiul perfect pentru zilele caniculare de vară.

 

Focurile vii

Da, ai citit bine. Focul viu este un fenomen natural asemănător Vulcanilor Noroioşi, datorat emanaţiei de gaze naturale din pământ şi aprinse apoi de oameni, fulgere sau razele soarelui. Le poţi găsi în judeţul Buzău, în apropierea satului Terca. Dacă ziua peisajul nu este foarte spectaculos, pe înserat totul se transformă iar flăcările de culoare galben-roşiatică oferă un spectacol inedit.

 

Mănăstirea Peştera Ialomiţei

Zidită chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei, din muntele Bătrâna, judeţul Dâmboviţa, mănăstirea fascinează mai ales prin împrejurimile de o frumuseţe rară. Pe lângă biserica construită sub stâncă se poate vizita şi grota, una dintre cele mai spectaculoase din ţară.

 

Muzeul Ţărăncii Române

Gospodăria din Dragomireşti, judeţul Maramureş găzduieşte cea mai veche casă de pe Valea Izei, construită în 1720 şi transformată în 2001 în muzeu. Autenticitatea locului este susţinută şi de ghidul maramureşan, o femeie din sat ce povesteşte cu pasiune despre tradiţiile şi obiceiurile zonei. În casa înconjurată de flori şi desprinsă parcă dintr-un alt secol veţi găsi instrumente de ţesut, vase şi unelte de bucătărie, măşti maramureşene, lenjerii pentru pat, feţe de perne şi costume populare realizate manual, şi multe altele. 

 

Salina Turda

A fost înscrisă de jurnaliştii de la Business Insider în topul 25 destinaţii de călătorie despre care nu ştiai că există şi a început să fie vizitată de tot mai mulţi turişti români şi străini. Galeriile subterane desprinse parcă dintr-un film SF găzduiesc spaţii de recreere, pistă de bowling şi un lac numai bun pentru o plimbare cu barca. Merită să-i faceţi o vizită!

 

Şoseaua Transbucegi

Mai puţin populară ca Transfăgărăşanul sau Transalpina, dar la fel de frumoasă, şoseaua Transbucegi este principalul drum de acces din munţii Bucegi. Porneşte din şoseaua ce face legătura între staţiunea Sinaia şi oraşul Târgovişte ajungând până în apropierea obiectivelor turistice Babele, Sfinxul, Lacul Bolboci sau Peştera Ialomiţei.

 

Mocăniţa

Este trenul cu aburi care circulă pe ultima cale ferată forestieră din România, de pe Valea Vaserului. Călătoria durează aproximativ trei ore, începe în Vişeul de Sus şi urmează cursul râului Vaser, printre poieni idilice, piscuri semeţe şi păduri misterioase şi se termină la staţia Paltin. Trenul circulă cu viteză redusă, oprind de câteva ori pe traseu, pentru fotografii şi gustări. 

 

Zimbrăria Neagră 

Rezervaţia Neagră Bucşani se află în apropirea municipiului Târgovişte şi găzduieşte în jur de 35 de zimbrii în 162 hectare de pădure. Cea mai bună oră de vizită este dimineaţa, în jur de ora 10, când zimbrii vin să mănânce suplimentele de hrană.

 

 

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante