Învață ce spune fața ta, ca să previi bolile!

by Ana Balan on Aug 22, 2016 Sănătate 1100 Vizualizari

Susținătorii „cartografierii feței” spun că poți să te uiți la diferite zone de pe față și să previi unele boli. „Când ai o disfuncție în anumite părți ale corpului, aceasta va apare pe fața ta”, spune doctorul Mao din China (Tao of Wellness.. „Fața va înregistra toate dezechilibrele din interiorul corpului tău.”

O decolorare albastră sau verde pe frunte, spune el, arată un dezechilibru în inimă.
O decolorare pe obrazul drept, ar putea indica o problemă pulmonară și respiratorie, precum și posibile probleme intestinale.
Roșeață pe obrazul stâng, spune el, ar putea indica probleme cu ficatul, sau sistemul nervos.
Bărbia și zona din jurul gurii corespund sistemului reproductiv hormonal.

Medicul crede că mai multe persoane pot prelua controlul asupra sănătații lor. De asemenea, el spune că monitorizarea schimbărilor pe față poate fi primul pas în descoperirea și vindecarea unei boli.

 


Medicina chineză a trecut la nivelul în care consideră că faţa omului este un bun indicator de reflectare a bolilor cu care se confruntă corpul nostru. Iată ce organe corespund diferitelor părți ale feței (ampress.ro):

Frunte: vezica urinară şi intestinul subţire.
Între sprâncene: ficat.
Arc sprânceană: rinichi.
Nas: inimă.
Partea superioară a obrajilor: plămâni.

Obraji: plămânii și rinichii.

Pielea și starea de sănătate.

Pielea este o barieră între organism și o serie de amenințări la adresa sănătății acestuia, începând de la diverse iritații și până la bacterii care pot cauza infecții serioase. Pielea trebuie să facă față expunerii la radiații ultraviolete și să mențină o temperatură a corpului potrivită, în ciuda schimbărilor din jurul nostru.

 


O piele sănătoasă contribuie la starea de bine a întregului organism. Pe de altă parte, pielea ne poate atrage atenția asupra bolilor care afectează organismul, prin intermediul schimbărilor care apar în textura acesteia și prin diversele semne sau mâncărimi.

Pielea uscată este principala problemă a apariției mâncărimilor, spun doctorii, însă apariția acestora reflectă diverse boli la nivel intern, potrivit Everyday Health.

surse: everyday health, ampress.ro, ziare.com, doctoroz.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!