Cafeaua poate influenţa micşorarea sânilor la femei

Recomandat by Balan Denis on Sep 2, 2016 Sănătate 1058 Vizualizari

Potrivit unui studiu publicat în 2008 în British Journal of Cancer, consumul de cafeină are un impact direct asupra mărimii sânilor la femei, pentru a fi mai precişi, cu câtă mai multă cafea consumă femeia, cu atât demensiune sânilor ei sunt mai mici. Cercetarea a fost făcută de o grupă de medici suedezi care au studiat relaţia dintre cofeină şi mărimea sânilor la 269 de femei cu risc ridicat de cancer, după rezultatele carora au eşit la aşa concluzie.

Deşi consumul de cofeină influenţează micşorarea sânilor la femei, ea deasemeni reduce riscul de cancer mamar la femei. Se pare că componenţii găsiţi în cafea pot influenţa activitatea hormonală, care au destulă putere pentru a bloca receptorii de estrogen din sâni. Estrogenul este hormonul responsabil pentru creşterea şi dezvoltarea ţesutului mamar, prin urmare atunci când un estrogen slab se conectează cu un receptor de estrogen, asta duce la o creştere mai slabă a sânilor.

 

Prin urmare, componenţii găsiţi în cafea joacă un rol important în împedicarea creşterii şi dezvoltării sânilor la femei, ca rezultat, sâni mai mici printre femeile care beau cel puţin trei ceşti de cafea pe zi. În timp ce unele femei au sâni mari în mod natural, acest fapt creşte şansele lor de a avea cancer la sâni pe viitor, fiindcă este bine cunoscut faptul că densitatea ţesutului mamar este un factor care măreşte riscul de cancer mamar.

În concluzie, cafeaua poate reduce dimensiunele sânilor la femei, dar partea bună a acestui fenomen este faptul că, cafeaua de asemenea poate reduce riscul de cancer mamar la femei pe viitor. Până la urmă sănătatea constuie cel mai important factor din viaţă, aşa că  femeilor se recomandă consumul cafelei în cantităţi moderate.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!