(VIDEO).DISPOZITIVUL CARE POATE ELIMINA PLĂCILE DE COLESTEROL

Recomandat by Ana Balan on Sep 20, 2016 Sănătate 917 Vizualizari

Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc.

Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi.

Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei.

Un om de știință rus a descoperit conceptul unui dispozitiv care să fie atașat pe peretele arterei şi care poate curăţa colesterolul depus în interiorul vaselor sanguine.

 Prezentarea instrumentului care curăţă colesterolul a fost făcută online, printr-un video produs de Tech Insider’s Kevin Reilly și  postat apoi pe Alconost Tube, 

 

Printr-o cameră video, chirurgul poate monitoriza progresul acestui proces. După ce colesterolul a fost îndepărtat, aparatul este sustras, permițând sângelui să circule din nou.

În functie de gravitatea problemei şi de nivelul de colesterol depus pe artere, au fost dezvoltate diferite tipuri de modalităţi prin care colesterolul în exces este îndepărtat cu ajutorul dispozitivului inventat.

De asemenea, depozitele de colesterol sunt îndepărtate pentru a evita orice complicație severă.

Avantajele acestuia dispozitiv sunt multiple şi constau, în principal, în aplicabilitatea sa în spitale. Pe de altă parte, dacă pacienţii ştiu că nivelul de colesterol poate fi scăzut printr-un procedeu rapid şi noninvaziv, oamenii nu s-ar mai interesa la fel de mult de sănătatea lor.

Combaterea colesterolului în mod natural

Pentru combaterea colesterolului prin remedii naturiste, doctorul Cătălin Luca spune că: “Stilul de viață trebuie schimbat complet. Grăsimile de origine animală nu mai trebuie consumate, iar carnea în exces trebuie eliminată din dietă.

De asemenea, renunțarea la vicii precum alcoolul, consumul de țigări și de cafea au un impact foarte mare în scăderea colesterolului, de vreme ce acestea se numără printre principalele cauze ale apariției colesterolului rău mărit. Mai mult decât atât, odihna și eliminarea stresului sunt soluții pentru a regla nivelul colesterolului în organism.”

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano este una dintre cele mai simple afirmaţii, dar cu un mesaj atât de puternic, în special în domeniul medical. O minte sănătoasă, o inimă sănătoasă şi un corp sănătos sunt premisele care asigură scăderea riscurilor de îmbolnăvire. Sănătatea inimii începe cu o atitudine optimistă, trece printr-o alimentaţie adecvată şi continuă cu multă activitate fizică.”

Renunțarea la fumat, dulciuri, carbohidrați și adăugarea unor exerciții fizice zilnice, unei mese pline de fibre, fructe și legume, hidratarea corespunzatoare și a optimismului protejează inima pentru a rămâne sănătoasă.

 

 

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!