Cel Mai Bun Remediu Pentru Colesterol Si Tensiune Arteriala

by Ana Balan on Oct 24, 2016 Sănătate 1105 Vizualizari

Colesterolul are un rol important în organism, numeroase procese biochimice avându-l drept precursor. Hiperproducerea de colesterol (cel din lipoproteine de mică densitate) este asociată cu afecțiuni vasculare: accidente vasculare cerebrale, cardiace, oculare ș.a., periclitante pentru viață. Termenul tradițional de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide:

LDL (low density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mică așa numitul colesterol “rău”
HDL (high density lipoproteine) lipoproteine cu densitate mare
Este important de mentionat ca LDL si HDL nu reprezinta colesterolul in sine ci Proteina care transporta colesterolul. De asemenea, 80% din celule sunt produse din colesterol.In cazul adultilor:
– Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl;

– Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl;
– Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl;
Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune probleme de sănătate și poate apărea oricând.
Hipertensiunea arterială poate pune în pericol sănătatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere și poate crește riscul de accident vascular, infarct, insuficiență renală și alte afecțiuni grave.

În prezent se consideră ca TA optimă este sub 120/80 mmHg. Se acceptă ca valori normale şi cele situate între 120/80 mmHg şi 139/89 mmHg. Dacă TA este 140/90 mmHg sau mai mult, se consideră hipertensiune arterială.  Comunitatea Amish, recunoscuta pentru longevitate si modul sanatos de alimentatie, a folosit mult timp un remediu care intareste in mod eficient sistemul imunitar si trateaza diverse boli. In acest articol va prezentam reteta acestui remediu natural atat de eficient in cazul problemelor mentionate mai sus.

Iata ce ingrediente sunt necesare si modul de preparare:
Ingrediente:
1 linguriță de oțet de mere
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 bucată de ghimbir ras

1 linguriță de miere organică
1 linguriță de suc de lămâie
1 cățel de usturoi ras
Mod de preparare:
Se amesteca bine toate ingredientele enumerate mai sus si se pun intr-un recipient de sticla cu capac. Se tine la frigider pentru macerare timp de 5 zile. Dupa expirarea celor 5 zile remediul este bun de consumat. Se recomanda consumul a unei lingurite din acest remediu de doua ori pe zi, dimineata si seara. În termen de două săptămâni, veți observa rezultatele pozitive, nivelul de colesterol va fi redus în mod semnificativ, iar tensiunea arterială va fi normalizata.
Mâncaţi fructe şi legume. Este clar, spun nutriţioniştii de la Harvard, că substanţele chimice şi fibrele din fructe şi legume reduc tensiunea rterială. Un studiu întreprins în Israel pe 200 de persoane a arătat că numai 2% dintre vegetarieni aveau hipertensiune, în comparaţie cu 26% dintre consumatorii de carne.
Sursa: informatiionline.net, www.healthyfoodhouse.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!