Iata cum scapam de bolile iernii!

by Ana Balan on Dec 9, 2016 Sănătate 847 Vizualizari

Cele mai bune alimente, care ne mentin corpul sanatos, sunt usturoiul, ceapa si prazul. Usturoiul este alimentul care a fost folosit cel mai dres in tratarea afectiunilor si este un remediu excelent pentru tratarea inflamatiilor, racelilor sau infectiilor, intarind in acelasi timp sistemul imunitar.

Reteta de supa, prezentata mai jos, este poate cel mai complet preparat, pentru obtinerea beneficiilor usturoiului, la putere maxima.

Ingrediente: (4 portii)

• 26 catei de usturoi (nedecojiti)

• 2 linguri ulei de masline

• 2 linguri unt organic

• 1/2 lingura pudra de ardei rosu

• 1 lingurita turmeric

• 1/2 ceasca ghimbir proaspat

• 2 1/4 cesti ceapa taiata felii

• 1 1/2 lingurita cimbru

• 26 catei de usturoi curatati

• 1/2 ceasca lapte de cocos proaspat.

• 3 1/2 cesti supa din legume

• 4 lamai

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 360 grade. Puneti 26 de catei de usturoi nedecojiti intr-un bol si adaugati 2 linguri ulei de masline. Presarati sare si amestecati. Puneti compozitia intr-o tava si acoperiti cu folie. Puneti la cuptor, pana cand usturoiul devine auriu. Dureaza in jur de 45 de minute. Lasati apoi sa se raceasca, dupa care curatati usturoiul frecandu-l putin intre palme. Puneti totul intr-un bol.

Topiti usturoiul intr-o tigaie, la foc mediu. Puneti apoi ceapa, ghimbirul, turmericul si pudra de ardei. Lasati pe foc 6 minute.

Din cei 26 catei de usturoi decojiti, zdrobiti 12 si puneti-i de-o parte.

Puneti 14 catei de usturoi curatati, cei 12 zdrobiti si lasati la foc 3 minute.

Puneti peste, supa din legume, acoperiti si lasati sa fiarba 20 de minute. Adaugati laptele de cocos si mai lasati putin la foc.

La final, puneti cei 12 catei de usturoi si amestecati bine. Pentru aroma, stoarceti o lamaie si puneti zeama in supa. Nu uitati sa folositi condimente sanatoase!

Consumati-o fierbinte!

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!