CUM POȚI ELIMINA TOXINELE ȘI ÎMBUNĂTĂȚI CIRCULAȚIA SÂNGELUI

by Ana Balan on Feb 2, 2017 Sănătate 833 Vizualizari

Secole la rândul, oamenii din întreaga lume au folosit sarea Epsom pentru proprietăţile sale detoxifiante sau pentru a-şi curata casă ori grădina. 

Această sare este ieftină şi o poţi găsi la orice magazin sau plafar...

Această sare este foarte diferită de celelalte tipuri, deoarece conţine minerale din abundență precum magneziu şi sulfati, având totodată proprietatea de a detoxifia organismul.

Deci cum acționează?

Atunci când introduci picioarele în acest amestec, poţi stimula osmoza. Acesta este un proces care te ajută să elimini sarea din organism, permiţând magneziului şi sulfatilor să îşi facă loc.

Magneziul este extrem de important, deoarece conţine peste 325 de enzime, ce tratează inflamațiile, îmbunătăţește funcţiile musculare şi nervoase, susţinând buna funcţionare a circulaţiei sanguine.

Amestecul de magneziu şi sulfat este responsabil cu eliminarea toxinelor din organism!

Utilizarea sării Epsom este esenţială pentru tratarea durerilor musculare, gutei, bolilor cronice, inflamatiilor, regularizând în acelaşi timp aportul de magneziu.

Notă: persoanelor cu răni deschise, cardiacilor sau gravidelor le este interzisă această procedură 

Iată cum se prepară:

Umple un lighean cu apă fiartă şi adaugă următoarea cantitate de sare:

• Copiii sub 25 kg : Adaugă 1/2 ceaşcă cu sare

• Persoanele cu greutatea cuprinsă între 25-50 kg.: 1 ceaşcă cu sare

• Persoanele cu greutatea cuprinsă între 50-75 kg : 1 1/2 ceaşcă cu sare

• Persoanele cu greutatea cuprinsă între 75-100 kg : 2 ceşti cu sare

• Pentru fiecare 25 de kg în plus, se adaugă jumătate de ceaşcă cu sare.

După ce ai adăugat sarea, amestecă bine pentru a se dizolva. Vei introduce picioarele atunci când vei considera că suporți temperatura apei.

Apoi, relaxați-vă în baie timp de 40 de minute. corpul tau va avea nevoie de 20 de minute, în scopul de a elimina toate toxinele,și alte 20 de minute pentru a absorbi mineralele.

Sfaturi :

Aveți posibilitatea să adăugați o jumătate de cană de ulei de măsline în baie. Uleiul este bogat in polifenoli, care are proprietăți antioxidante puternice si poate imbunatati starea de sanatate a pielii.

Puteți adăuga de asemenea 1 lingura  de ghimbir sau piper roșu la o jumatate de cană  de sare pentru baia ta,care are capacitatea de a ajuta organismul la transpirarea toxinelor prin ridicarea nivelului de căldură 

Nu ar trebui să adăugați săpun în baia de sare Epsom, deoarece poate avea un efect negativ asupra procesului de detoxifiere.

După  baie odihniți-vă timp de 1-2 ore. Dacă suferiți de artrită, asigurați-vă că pentru a rămâne activ, astfel încât să puteți preveni congestie în articulații.

Notă:

Baia de sare Epsom poate provoca unele reacții adverse în cazul în care persoana este deshidratată, gravidă s-au are arsuri pe piele sau răni deschise.

Oameni care suferă de boli cardiovasculare, se recomandă să consulte medicul inainte de a lua o baie de sare Epsom.

Sursa: Daily Health Keeper

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!