Beneficiile extraordinare ale consumului de suc de ghimbir dimineata!

Recomandat by Ana Balan on Feb 4, 2017 Sănătate 826 Vizualizari

Ghimbirul a devenit cel mai popular condiment în întreaga lume. La început în țările asiatice, dar în ultima vreme s-a clasat în topul celor mai sănătoase alimente, alături de turmeric și nucșoară, chiar dacă este consumat crud sau sub formă de suc.

Iată de ce ar trebui să începi să bei dimineața suc de ghimbir:

1. Pentru imunitate

Toamna este sezonul răcelilor, pentru că sistemul imunitar este slăbit în această perioadă. Desigur că poți lua suplimente de la farmacie, dar cele mai bune rămân tot remediile naturale, care te ajută să te menții sănătoasă. Bea suc de ghimbir, deoarece are efect antibiotic și stimulează circulația sângelui.

2. Previne cancerul

Mai multe studii au arătat cum că, ghimbirul are capacitatea de a combate celulele canceroase. Poate preveni, în special, cancerul ovarian. Așadar, pentru a menține la distanță orice formă de cancer, începe să bei suc de ghimbir dimineața.

Citește și:Ghimbirul distruge cancerul ovarian de prostată și colon mai bine decît orice altceva

3. Este bun pentru persoanele care suferă de sindromul de intestin iritabil

Sindromul de intestin iritabil reprezintă afecțiunea intestinală care determină dureri sau disconfort abdominal. Dar ghimbirul poate ajuta la calmarea durerii, așadar, nu ezita să bei ceai de ghimbir sau suc, pentru a te simți mai bine.

4. Previne boala Alzheimer

Potrivit studiilor, persoanele care mănâncă zilnic ghimbir ras sau beau suc de ghimbir, pot stimula celulele creierului, fiind cele care, dacă nu își mai fac treaba, duc la apariția bolii Alzheimer.

5. Pentru stimularea sau scăderea poftei de mâncare

Ghimbirul este cel care stimulează, dar și scade pofta de mâncare. În plus, este ingredientul care ajută stomacul să producă mai mult acid. De asemenea, atunci când este inclus zilnic în dietă pentru a slăbi, el are puterea de a arde mai multe grăsimi și să te simți sătulă mai mult timp.

6. Pentru mușchii obosiți

După un antrenament intens trebuie să bei un pahar cu suc de ghimbir, pentru a trata mușchii suprasolicitați și de a împiedica apariția durerii. Sucul te va ajuta să-ți revii foarte repede.

7. Pentru menținerea nivelului de glucoză

Un studiu realizat în Australia arată că ghimbirul are capacitatea de a reduce nivelul crescut al glucozei. În plus, este foarte important ca glucoza să fie menținută sub control, pentru că poate afecta greutatea, dar și nivelul de energie.

Sucul de ghimbir poate fi combinat cu suc de portocale, mere sau morcov. În plus, pentru a menține starea de sănătate bună, include în dieta zilnică ghimbirul.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!