Ceaiul de rozmarin – elixirul TINEREȚII!

by Ana Balan on Feb 13, 2017 Sănătate 932 Vizualizari

Ceaiul de rozmarin – elixirul TINEREȚII! Cu toții căutăm cele mai bune modalități pentru a ne păstra un tonus sănătos, pentru a ne păstra cât mai mult timp tineri. Și fizic, dar și mental.

Unul din aliații pe care ar trebui să îi avem mereu alături este ceaiul de rozmarin. Rozmarinul este o planta aromatică, de obicei, folosită ca mirodenie, pentru a da o savoare aparte bucatelor. Studiile au relevat că rozmarinul nu este doar un condiment deosebit de aromat, ci poate fi și o plantă medicinală extraordinară.
Consumat sub formă de ceai, rozmarinul previne boli complicate și are efecte anti-aging, ceea ce înseamnă că dacă îl vei consuma cu regularitate ai șanse să trăiești mai mult.

Acest ceai poate fi un tonic cerebral, adică te ajută să păstrezi sănătatea creierului, să-ți îmbunătățești funcțiile cerebrale și să previi declinul cognitiv (Alzheimer, demență). Rozmarinul stimulează memoria și capacitatea de învățare și te ajută să-ți controlezi emoțiile. Toate aceste beneficii sunt posibile datorită anumitor ingrediente active care se regăsesc în crenguțele de rozmarin.

Ceaiul de rozmarin te protejează împotriva cancerului, deoarece conține substanțe antioxidante care previn îmbolnăvirea celulelor sau încetinesc răspândirea acestora în organism. Consumat cu regularitate, ceaiul de rozmarin încetinește procesul de îmbătrânire, deoarece furnizează organismului o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează corpul de radicalii liberi.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!