Această piesă a redus anxietatea la 65% de pacienți- afirmă neurologii.Ascult-o și tu!

by Ana Balan on Feb 19, 2017 Sănătate 885 Vizualizari

Cu toții știm că noi, oamenii, suntem ființe emoționale. Însă cu părere de rău emoțiile pe care le resimțim nu sunt întotdeauna pozitive. De obicei emoțiile negative sunt cauzate de anumite întâmplări neplăcute și aceste emoții dispar când aceste întâmplări se consumă. Însă există și cazuri când emoțiile negative sau anxietatea nu au o cauză externă, ci anumite procese chimice care decurg incorect în creierul nostru. În astfel de condiții suntem nevoiți să luăm măsuri, pentru că acest tip de anxietate intră în categoria bolilor care trebuie tratate.

Mediul poluat în care trăim favorizează anxietatea, de aceea nu este de mirare că de anxietate suferă și mulți tineri. Însă în trecut, afirmă medicii, de anxietate sufereau mai mult bătrânii.

În plus, anxietatea este generată și de stresul zilnic și de necesitatea de a alege foarte des. Iată ce spun psihologii în acest sens:

 Pare ciudat, dar în secolul 21 trebuie să facem zilnic de 5 ori mai multe alegeri decât în trecut. Problema nu este în alegere în sine, ci în faptul că suntem nevoiți de cele mai multe ori să alegem nu între bine și rău, ci între binele 1 și binele 2, de exemplu între o pereche de pantofi negri și una roșii. Ambele ne plac în egală măsură dar trebuie să o alegem doar pe una, pentru că nu avem bani pentru ambele perechi. Și chiar dacă cumpărăm o pereche și credem că suntem fericiți, în subconștientul nostru se depozitează o stare de nemulțumire și nesatisfacție, pentru că nu avem ambele perechi și am fost nevoiți să o alegem doar pe una. Dar asta e. Acesta este tribul pe care trebuie să-l plătim civilizației” – a afirmat dr. psiholog Claire Eastham de la Universitatea din Viena.

Din fericire, același psiholog ne informează că muzica poate reduce masiv sentimentul de anxietate, pentru că muzica nu este un simplu sunet, dar și o dispoziție. În plus, neurologii afirmă că undele sonore ale unor piese muzicale influențează pozitiv sistemul nervos, astfel încât dispare starea de anxietate și depresie.

Melodia următoare are exact acest efect. Ea a fost recomandată spre audiție de David Lewis-Hodgson, psihologul-șef al spitalului de boli neurologice din Tel-Aviv. Ascultă și tu această piesă!

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sursa: JustMusicTV

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!