SEMNE ALE CANCERULUI ORAL. CARE SUNT SIMPTOMELE SI CUM LE PUTEM PREVENI?

by Ana Balan on Feb 26, 2017 Sănătate 2197 Vizualizari

Nimeni nu vrea sa isi petreacata timpul gandindu-se la cancerul oral. Cu toate acestea, mai mult de 43.000 de americani sunt diagnosticati in acest an. Educarea cu privire la metodele de prevenire, depistare precoce, precum si optiunile de tratament este mai importanta ca oricand.

In timp ce numarul de oameni care se asteapta sa fie diagnosticati cu cancer oral si al gatului este ingrijorator, vestea buna este ca detectarea timpurie este foarte usoara, constand intr-o vizita la dentist la fiecare sase luni de zile. Ceea ce poate nu realizati este ca acest control de cancer oral face parte din examinarea regulata.

Un dentist poate vedea si simti modificarile tesuturilor precanceroase si poate depista cancerul precoce, inca din etapele de inceput. Atunci cand acesta este detectat devreme, rata de supravietuire creste la un incurajator de 80% pana la 90%.

Datorita numarului in crestere de cancer oral, persoanele de peste 18 ani trebuie sa faca un control annual.

In ce consta testarea de cancer oral?

Testarea de cancer oral dureaza doar trei minute. Aceasta consta dintr-un examen verbal, vizual si fizic, si include urmatoarele:

O trecere in revista detaliata a istoricului de sanatate orala, precum si a istoriei generale de sanatate, care include intrebari relevante pentru evaluarea riscului de cancer.

O inspectie vizuala a tuturor zonelor gurii si a gatului pentru a localiza orice anomalii, cum ar fi leziuni si pete rosii sau albe. Aceasta inspectie include buze, obraji, gingii, limba, podeaua si cerul gurii si sectiunea extrema din spatele limbii.

Sfaturi de prevenire a cancerului oral

In timp ce cancerul oral este raspandit, exista masuri pe care le puteti lua pentru a minimiza riscul.

-Evitati fumatul si utilizarea produselor ce contin tutun.

-Limitati consumul de alcool

-Evitati expunerea excesiva la soare, si folositi protectie solara

-Practicati sex protejat

-Mentineti o dieta sanatoasa


Sursa: healthycaregroup.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!