Dacă nu mâncăm pe săturate, nu ne îngrăşăm, susţine dr. neurolog Constantin Dulcan

by Ana Balan on Mar 5, 2017 Sănătate 779 Vizualizari

Doctorul neurolog Constantin Dulcan recomandă să mâncăm cu măsură, fără a satisface senzaţia de foamea deoarece, după cum susţine el, dacă nu ne săturăm, nu ne îngrăşăm.

Potrivit unor studii recente, alimentaţia săracă în calorii creşte longevitatea. Şi Sfinţii Părinţi mâncau puţin, pentru a nu îngreuna trupul şi a se apropia de Dumnezeu.

Postul permite sistemului digestiv să ia o pauză iar sistemelor organismului să se regenereze. Starea în care pregătim mâncarea şi cu care câncăm este la fel de importantă.

Dr. Dulcan spune că mănâncă legume şi leguminoase, iaurt, icre de peşte, lapte de soia cu cereale integrale şi foarte rar carne.

Neurologul menţionează că este importantă starea cu care preparăm mâncarea.

Cel mai bine este să facem rugăciunea înainte să începem să gătim şi înainte să mâncăm, iar la masă să fim liniştiţi. Gândurile contribuie la calitatea bucatelor. Cele negative scurtează viaţa iar cele povizite prelungesc viaţa.

Iată câţiva factori care afectează stărea de sănătate prin tranformarea pH-ului corpului într-o formă acidă: stresul, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, indivia, gelozia. Iar depresia împiedică vindecarea bolilor. Dezechilibrele emoţionala pot cauza boli.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!