Ce se întâmplă dacă apeşi pe acest punct? Rezultatul te va încânta!

by Ana Balan on Mar 11, 2017 Sănătate 970 Vizualizari

Cât de dificil este uneori să-ţi păstrezi calmul, atunci când eşti înconjurat mereu de situaţii de stres! Probleme la locul de muncă, îmbolnăvirea celor apropiaţi, lipsa de timp pentru realizarea tuturor activităţilor planificate… Îţi vine să te izolezi  şi să nu faci nimic! Însă nu te grăbi să faci asta, doar acordă-ţi puţin timp pentru auto-masaj.

Nu mai e demult un secret faptul că prin masarea anumitor puncte, poţi scăpa de o varietate de senzaţii neplăcute. Apăsând unele „butoane” de pe corp, vei învinge anxietatea şi oboseala. Nici un preparat chimic cu efect calmant nu va înlocui tehnica verificată de secole.

PRESOPUNCTURĂ ÎMPOTRIVA STRESULUI

1. Dacă eşti foarte obosit şi nu te poţi relaxa, apasă cu degetele mari pe oasele craniului de sub ochi. Ţine-le în această poziţie 10 secunde.

2. Ai obosit de teama de a fi judecat de cei din jur? Stai jos, relaxează-te şi apasă cu degetul arătător punctul de sub nas. După 20 de secunde vei simţi un val de linişte.

3. Masând degetul mic al mâinii stângi cu degetul arătător şi cel mare al mâinii drepte, vei înceta să-ţi faci prea multe griji. Încearcă!

4. O altă modalitate simplă de a combate senzaţia neplăcută de stres este să sprijini degetul mare al mâinii drepte în creştetul capului.

5. Pune vârfurile degetelor sub ochi, în punctul de sus al pomeţilor. Mişcă-te în partea de sus a pomeţilor spre tâmple, bătând uşor. Simţi cum îţi este mai uşor?

6. În caz de stres, este, de asemenea, benefic să masezi punctele din partea de sus a urechilor.

7. Aici este Nei-Kuan cel mai cunoscut punct, pe care dacă îl vei masa, vei scăpa de anxietatea nefondată.

Acordă-ţi câteva minute pentru masarea punctelor anti-stres, în cazul în care anxietatea nu te lasă.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!