CUM SA-TI ANTRENEZI CREIERUL CA SA NU ISI MAI FACA GRIJI

by Ana Balan on Mar 23, 2017 Sănătate 1241 Vizualizari

Grijile sunt un mare rau care chiar nu este necesar si care ne face zilele cu mult mai grele iar atunci cand devine un obicei, ne distruge fericirea.

Unele persoane, cred ca grijile ne ajuta sa invatam din experiente dar de fapt nu avem cum sa influentam si sa controlam viitorul, ceea ce inseamna ca singura consecinta a grijilor este sa ne distruga sanatatea.

Depresia este atunci cand ne concentram pe evenimente trecute pe care le-am vrea schimbate, in timp ce grija/ teama este atunci cand ne concentram pe viitor care nu poate sa fie controlat. Va sugeram cateva modalitati de a inceta sa va faceti griji pentru viitor:

Scrieti-va gandurile

Aceasta metoda s-a dovedit ca aduce rezultate excelente. Daca nu puteti adormi din cauza unor griji sau nu va puteti concentra din cauza ca ceva va ingrijoreaza, scrieti pe o foaie de hartie ce anume va ingrijoreaza.

Facand acest lucru, creierul se va relaxa deoarece nu va mai fi nevoit sa retina toate acele detalii.

Puneti-va la treaba creierul si corpul

Grijile sunt rezultat al felului in care creierul a invatat sa supravietuiasca decizand sa lupte cu sistemul. Studii au aratat ca exercitiile sunt benefice in caz de anxietate.

Cand incepeti sa va faceti griji pentru ceva, iesiti la plimbare si incercati sa va concentrati pe respiratie, pe pasii pe care ii faceti sau la sunetele exterioare cum ar fi cantatul pasarilor.

Meditatie

Meditatia este o metoda extrem de benefica pentru antrenarea creierului de a fi relaxat. Cei care urmeaza acest procedeu, care este foarte simplu de altfel, spun ca nu trebuie decat sa vizualizezi mental cum gandurile intra si ies din creier exact ca pe niste nori care apar si dispar din peisaj purtati de adierea vantului.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

Sursa: healthyfoodhouse.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!