RĂDĂCINA ACESTEI PLANTE UCIDE CELULELE CANCEROASE

by Ana Balan on Mar 25, 2017 Sănătate 1527 Vizualizari

Cînd vorbim despre maladii grave, toţi ne gîndim la medicamente şi chimioterapie, precum şi la nenorocirea şi calitatea joasă a vieţii.

Dar în acest articol vom relatat despre un remediu din rădăcină de păpădie şi cum le poate veni în ajutor oamenilor care suferă de leucemie.

Potrivit celor mai recente studii, rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase. Aceasta ucide pînă la 96% din celule în 48 de ore!

Cancerul se poate de tratat, pur şi simplu nu este convenabil pentru cineva …

Apare întrebarea: funcţionează într-adevăr? Oncologul Carolina Hamm avea o pacientă în vîrstă, care suferea de o formă foarte agresivă de leucemie. Chimioterapia nu aducea nici un progres, de aceea, medicul i-a propus să utilizeze terapia naturală, bazată pe păpădie.

Ceaiul din păpădie acţionează foarte repede, încît celulele canceroase se dezintegrează în 48 de ore.

Doctorul Hamm a luat legătura cu biochimistul de la Universitatea din Windsor, care a efectuat studiul împreună cu elevii săi. Aceştia au colectat celulele din sângele a 9 pacienţi, care au administrat rădăcina de păpădie. Peste 24 de ore, celulele canceroase au fost ucise. „Extractul a distrus foarte selectiv: doar celulele canceroase, celulele sănătoase nu mor”, a spus Pandi.

Păpădia: proprietăţi nutritive

Păpădia are proprietăţi nutritive esențiale pentru întregul corp. Frunzele de păpădie sunt bogate în substanțe nutritive, în special vitaminele A, C, și K  şi în minerale precum calciu, potasiu, fier şi mangan. Frunzele, care au un gust un pic similar cu rucola, conţin mult beta – caroten, care este cea mai comună sursă de vitamina A. Doar o porţie de frunze de păpădie conține până la de două ori doza zilnică necesară de vitamina A. În plus, ne oferă până la 50 % din necesarul zilnic de vitamina C și sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina E. Rădăcina și frunzele pot fi adăugate în salate alături de alte legume, însă pentru că păpădia este uşor amară, mergeţi pe ideea de puţin!

Florile de păpădie sunt, de asemenea, comestibile, având rol terapeutic de a stimula stomacul, splina, pancreasul şi digestia în general. Acestea conţin compuşi numiţi flavonoide, care dau florilor culoarea galben. Flavonoidele sunt aceiași antioxidanţi care se găsesc în vinul roşu şi în ceaiul verde, care ajută în lupta împotriva bolilor. Puteți adăuga petale de flori direct în salate sau le puteţi prăji uşor în ulei de măsline alături de alte legume.

Petalele de flori sunt folosite şi pentru a face vin de păpădie iar rădăcinile sunt folosite pentru celebra cafea fără cofeină din păpădie.

Alţi savanţi au depistat că extractul de păpădie poate fi un remediu eficient împotriva cancerului, melanomului, precum şi cancerului mamar şi al prostatei.

Nici nu e de mirare, pentru că extractul din rădăcina de păpădie se foloseşte timp de milenii în medicina populară.

Sursa: fithacker.ru

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!